Απάντηση έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Ευαγγέλος Χαλκιάς  στην τ. Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και Δημοτική Σύμβουλο, κ. Κανδιώ Μαραγκού:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης:

Διάβασα τα όσα καταλόγισε σε βάρος μου η κα. Μαραγκού, χαρακτηρίζοντάς με σεξιστή, ισχυριζόμενη ότι αναφέρθηκα σε εκείνη με σεξιστικές εκφράσεις και με χαρακτηρισμούς, τους οποίους δεν διαθέτω καν στο λεξιλόγιό μου.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει , ότι στη μακρά πορεία μου στα κοινά, είχα καλές και κακές στιγμές, αντιμετώπισα δύσκολες πολιτικές αντιπαραθέσεις, ποτέ όμως δεν χρησιμοποίησα σεξιστικά σχόλια και εκφράσεις προσβλητικές σε βάρος των πολιτικών μου αντιπάλων, εξάλλου δεν είχα ποτέ τέτοια ανάγκη διότι είχα πάντοτε πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαραθέσω.

Η κα Μαραγκού όμως, χρησιμοποιεί κάθε τρόπο και κάθε μέσο για να προκαλέσει πολιτική συμπάθεια και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και το γεγονός ότι είναι γυναίκα, προκειμένου να δημιουργήσει στο πρόσωπό της κλίμα πολιτικής «λύπησης» και πολιτικής «κακομοιριάς».

Όταν λοιπόν είδε ότι οι πολιτικές τις επιλογές την εξέθεσαν, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αρχικά προσπάθησε να φανεί «ήρωας» στην τοπική κοινωνία και όταν πλέον ξεγυμνώθηκε το πολιτικό της «φιάσκο» και ο κόσμος έμαθε από τον κο Αθανασίου ότι προσπάθησε να δημοπρατήσει τη Μαρίνα της Σύρου με παράνομη διαδικασία, σε μια προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , δεν δίστασε να με πει σεξιστή!

Τα όσα αναφέρει ότι της είπα είναι αναληθή, διαμαρτυρήθηκα μπροστά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους έντονα για την στάση ορισμένων δημοτικών συμβούλων , οι οποίοι απείλησαν με παραίτηση στην περίπτωση που αναλάμβανα την προεδρεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ως πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης για τη μεταβατική περίοδο έως την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής, όμως τίποτα προσωπικό σε εκείνη δεν είπα!

Φαίνεται ότι γηράσκω αει διδασκόμενος, καθώς, τέτοια πολιτική κατάντια δεν την έχω ξαναδεί. Με πολιτικά επιχειρήματα μπορώ να τα βάλω και να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω με τον καθένα. Τους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν την κοινωνία να τους συμπαθήσει χρησιμοποιώντας ακόμα και το φύλο τους, τους αφήνω στην κρίση των Συριανών.

Ευάγγελος Χαλκιάς 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *