Ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας συμμετείχε στο κλιμάκιο του κόμματος περιοδεύοντας στη Μύκονο και την Τήνο. Το κλιμάκιο απαρτιζόταν από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, από τον Γενικό Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνο Λογοθέτη και τον Διοικητή της Β΄ ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου το κλιμάκιο επισκέφθηκε αρχικά τη Μύκονο, όπου συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές, τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και τοπικά στελέχη της ΝΔ, περιοδεύοντας σε τοπικές επιχειρήσεις και συνομιλώντας με κατοίκους του νησιού. Ακολούθως το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής και συναντήθηκε με τον Ηγούμενο Αλέξιο.
Στη συνέχεια κατέπλευσαν στην Τήνο, για να βρεθούν στη Χώρα με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, με κομματικά στελέχη και κατοίκους του νησιού. Συνομίλησαν με την Έπαρχο Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη-Άσπρου και τον Δήμαρχο Γιάννη Σιώτο, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τήνου της ΝΔ, Αργύρη Δεσύπρη και μέλη της οργάνωσης στο νησί. Ακολούθως, περιόδευσαν στα καταστήματα της Χώρας και συνομίλησαν σε πολύ θερμό κλίμα με εμπόρους, εργαζόμενους και περίοικους.
Την Πέμπτη, αφού επισκέφθηκαν τα χωριά και τους οικισμούς στην Έξω Μεριά, τον Πύργο και την Κοινότητα Πανόρμου, συναντώντας στελέχη της αυτοδιοίκησης και κατοίκους, το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε το μεσημέρι από την Τήνο.
Με την ολοκλήρωση της περιοδείας στο νησί, ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας δήλωσε: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου από τις Κυκλάδες μας θα δώσουμε αυτοδύναμη εντολή ευθύνης στη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η υποδοχή αλλά και η υποστήριξη των νησιωτών μας είναι πραγματικά συγκινητική. Συνεχίζουμε #ΜΑΖΙ. Προχωράμε. Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά.»