Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Άνω Σύρου και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, Φώτης Ξαγοράρης, σε ηλικία 70 ετών μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στην Αθήνα.

Ακολουθούν συλλυπητήρια μηνύματα:

Συλλυπητήριο μήνυμα πρώην Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα:

Με τον  Φώτη Ξαγοράρη είχα τη χαρά να συνεργαστώ στην τελευταία δημαρχιακή μου θητεία και την πρώτη στον ενιαίο Δήμο του νησιού. Υπήρξε ένας από τους πλέον συνεπείς, εργατικούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες που είχα σε όλη τη διαδρομή μου στην Αυτοδιοίκηση.

Ήταν ένας από τους πιο ντόμπρους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Είχα την τύχη να συνδεθώ με φιλική σχέση μαζί του, πολύ πέρα από τη συνεργασία μας στον Δήμο. Ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, που χαιρόσουν να συζητάς και να συναναστρέφεσαι. Χθες, την παραμονή του θανάτου του, είχα επικοινωνήσει μαζί του και τον άκουσα  πολύ αισιόδοξο για την περαιτέρω πορεία της υγείας του και για το ξεπέρασμα του προβλήματος που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Είμαι ακόμη σε κατάσταση… σοκ. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τον χαμό του.  Άνθρωποι σαν τον Φώτη έχουν κοσμήσει με την πορεία τους την Αυτοδιοίκηση και πρέπει να αποτελέσουν έμπνευση για τις επόμενες γενιές.

Θα τον θυμόμαστε πάντα

 

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψηφίου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Α. Αθανασίου:

Η απώλεια του τελευταίου Δημάρχου της Άνω Σύρου Φώτη Ξαγοράρη, προκαλεί μεγάλη θλίψη και δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία του νησιού μας. Υπηρέτησε με πάθος για πολλά χρόνια την αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού στον πρώην Δήμο Άνω Σύρου και στον ενιαίο Δήμο Σύρου Ερμούπολης. Είχα τη χαρά να συνεργάζομαι σε πολλές περιπτώσεις μαζί του, εκείνος ως Δήμαρχος της Άνω Σύρου κι εγώ ως νέος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας για θέματα που αφορούσαν τις κοινές δράσεις, της τότε εποχής, των δύο πρώην Δήμων. Στα 4 χρόνια της Δημαρχιακής του θητείας είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω τη μεγάλη αγάπη και τον οραματισμό του για την Άνω Σύρο και την αγωνιστικότητα του για την επίλυση προβλημάτων και τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Δυστυχώς, έφυγε νωρίς αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα σχέδια και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο ίδιος το είχε φανταστεί. Όλα τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης και πρωτίστως ο τελευταίος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνω Σύρου επί Δημαρχίας Φώτη Ξαγοράρη, κ. Δομένικος Σαγκινέτος, εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη.

Αλέξανδρος Αθανασίου
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

 

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Α. Ρώτα:

Την βαθιά μας θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του πρώην δημάρχου Άνω Σύρου, Φώτη Ξαγοράρη, εκφράζουμε τόσο εγώ προσωπικά όσο και το σύνολο του δημοτικού μας συνδυασμού «με σχέδιο για τη Σύρο». Η απώλεια ενός αυτοδιοικητικού που άφησε τη δική του σφραγίδα στη δημόσια ζωή του τόπου είναι μεγάλη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 Άρης Ρώτας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης:

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σύρου Ερμούπολης εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη για τον ξαφνικό χαμό του Φώτη Ξαγοράρη, Δημάρχου Δήμου Άνω Σύρου και Αντιδημάρχου Δήμου Σύρου Ερμούπολης.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του.
Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

Συλλυπητήριο μήνυμα της πολιτεύτριας Κυκλάδων Ανθής Χαλκιά:

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους  του αγαπητού συμπολίτη  μας και πρώην δημάρχου Άνω Σύρου Φώτη Ξαγοράρη.

Ο Φώτης Ξαγοράρης ήταν ένας άνθρωπος δοτικός και ντόμπρος. Όσοι τον γνωρίσαμε  μέσα από  την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από την διοικητική  του θέση στο ΙΚΑ Σύρου γνωρίζουμε ότι  άφησε το προσωπικό του στίγμα στην κοινωνία της Σύρου .

Θα τον θυμόμαστε πάντα  για την αγωνιστικότητά και την αγάπη του για τον τόπο.