Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσκομείου Σύρου, σχετικά με καταγγελία του Ιατρού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου, Αθανάσιου Κοντάρη:

“Γίναμε αποδέκτες καταγγελίας προσπάθειας εκφοβισμού του Ιατρου του ΠΠΙ Σερίφου, Αθανάσιου Κοντάρη, από μέλη της συνοδείας του Βουλευτή κ. Βρούτση , που επισκέφτηκε το Ιατρείο της Σερίφου την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Ιατρό κ. Κοντάρη και καταδικάζουμε τις περιγραφόμενες, από την καταγγελία συμπεριφορές. Θεωρούμε ότι τα καταγγελλόμενα σχετίζονται με την γνωστοποίηση στον κόσμο, μέσω της επιστολής παραίτησης του κ. Κοντάρη, των τεραστίων προβλημάτων του Ιατρείου της Σερίφου λόγω της υποστελέχωσης, επιστολή που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση των μονάδων υγείας των νησιών μας λόγω των πολιτικών υγείας που ακολουθούνται.

Προτρέπουμε, με κάθε ευκαιρία, τους συναδέλφους μας να καταγγέλλουν την πραγματική κατάσταση επισφαλούς λειτουργίας των μονάδων υγείας των νησιών μας, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν και να πιέσουν μαζί μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

Τέλος θεωρούμε πως ο κ. Βρούτσης οφείλει να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό”.

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσκομείου Σύρου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *