Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών των Κυκλάδων συνυπογράφουν κοινή ανακοίνωσή τους με τον τίτλο: Διόρθωση όλων των λαθών στον ΟΠΣΥΔ – Κανένας αποκλεισμός συναδέλφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Για άλλη μια φορά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν,  το  “ψηφιακό κράτος”, αποδεικνύεται ότι είναι απολύτως αποτελεσματικό για να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, να εισπράττει την υπέρογκη φορολογία και να εκτελεί με ένα πάτημα κουμπιού τους πλειστηριασμούς, αλλά λιγότερο επαρκές σε θέματα διευκόλυνσης της ζωής του πολίτη.

Πληθαίνουν πανελλαδικά οι καταγγελίες εκπαιδευτικών για προβλήματα και λάθη στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού). Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι “εξαφανίζονται”, σαν να μην έχουν καταχωρηθεί ποτέ, πολλά από τα αρχεία που μεταφορτώνουν στην πλατφόρμα, όπως μεταπτυχιακοί τίτλοι, πιστοποιητικά ξένων γλωσσών, ακόμη και πιστοποιητικά τέκνων, βεβαιώσεις επιμόρφωσης, στοιχεία δηλαδή που μετρούν για τη μοριοδότησή τους στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Αποτέλεσμα είναι έτσι πολλοί εκπαιδευτικοί να χάνουν μόρια που δικαιούνται και να στερούνται πιθανώς και τον διορισμό τους. Μέσα σε όλη αυτή την αγωνία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών έρχεται να προστεθεί και το αλαλούμ από διευθύνσεις εκπαίδευσης και Υπουργείο σχετικά με τις ευθύνες για τη διόρθωση των λαθών και των παραλείψεων.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αντιμετωπίζουν αυτά τα τεχνικά προβλήματα να καταθέσουν τα “αγνοούμενα” δικαιολογητικά τους στις αντίστοιχες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας που επέλεξαν, είτε να ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ για να τα υποβάλουν εκ νέου εκεί.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να διορθωθούν όλα τα λάθη και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις των υποψηφίων, ούτως ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ να μην βρεθεί αποκλεισμένος.

Φτάνει πια! Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν το λογικό: Να καταχωρηθούν σωστά από το κράτος όλα αυτά τα «προσόντα» που το ίδιο ζητά….”

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών :

Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»

Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων