«Δεν έκανα τίποτε περισσότερο από αυτό που όλοι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας και όλοι οι κληρικοί μας κάνουν. Όλοι, αυτές τις άγιες ημέρες βρισκόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις, πνευματικές και ψυχικές, στο πλευρό όλων των αδελφών μας, ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα στην υγεία τους, και μάλιστα αυτών που νοσούν από τον κορονοϊό και βιώνουν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία μόνοι τους. Η φροντίδα μας, η στήριξή μας και η αγάπη μας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να τους προσφέρουμε».

Στη δήλωση αυτή προέβη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε με αφορμή δημοσίευμα στο protothema.gr, για τη σημερινή επίσκεψή του στο Βαρδάκειο και Πρώιο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Σύρου.

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος βρέθηκε κοντά στους ασθενείς των νησιών των Κυκλάδων που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό και νοσηλεύονται σε ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου. Με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που του υποδείχθηκαν από τον διοικητή του νοσοκομείου και τους θεράποντες ιατρούς και με ειδική στολή, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ξεχωριστά στους ασθενείς συνανθρώπους μας καλή δύναμη, ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα σπίτια τους το συντομότερο δυνατόν, με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης, ενώ τους προσέφερε ως ευλογία μια εικόνα του πολιούχου της Σύρου, Αγίου Νικολάου, και ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Εξάλλου, για μία ακόμη φορά, ο Μητροπολίτης Σύρου εξήρε το ηρωικό έργο των ιατρών και των νοσηλευτών που με πολλή αγάπη, αυταπάρνηση και όλες τους τις δυνάμεις βρίσκονται νυχθημερόν στο πλευρό των συμπολιτών μας που νοσούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *