Ο Αντώνης Σιγάλας με τη φράση του «Ακόμα και 70% να πάρω από την πρώτη Κυριακή θα ζητήσω συνεργασίες», μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θέλει να ακολουθήσει την πεπατημένη των προηγούμενων εκλογών. Στις δηλώσεις αυτές προέβη σε πρόσφατη συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Η Δημοτική Αρχή που προέκυψε το 2019 στη Σαντορίνη, ήταν αποτέλεσμα σύμπραξης των τριών Παρατάξεων που κατέλαβαν την 2η, την 3η και την 4η θέση, υπογράφοντας κοινό μανιφέστο με εξαγγελίες για έργα και πολιτικές που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Αυτό που πραγματικά συνέβη, είναι το γεγονός ότι οι επικεφαλής των Παρατάξεων, συναντήθηκαν μια μόνο φορά προκειμένου να μοιράσουν τις θέσεις εξουσίας.
Η παραδοχή αυτή μπορεί να αποκαλύπτει τον τρόπο συνεργασίας, αλλά αποκαλύπτει παράλληλα και την τήρηση της συμφωνίας για στήριξη καθενός από τους άλλους.
Ο Αντώνης Σιγάλας παραδέχτηκε στην ίδια συνέντευξη, ότι οι τρεις Παρατάξεις που συνθέτουν σήμερα το Δήμο Θήρας δεν συνεργάστηκαν ποτέ. Η επιβεβαίωση αυτή ήρθε μετά την καταγγελία σε τηλεοπτικό σταθμό, από Δημοτικό Σύμβουλο συνεργαζόμενης παράταξης, ότι «ουδέποτε βρέθηκαν στο Δημαρχείο όλοι μαζί».
Η Θηραϊκή Πολιτεία, πιστεύει ότι οι συνεργασίες δεν είναι κακές όταν πρόκειται για το συμφέρον του τόπου, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι όμως απαράδεκτες όταν γίνονται αποκλειστικά για να μοιρασθούν θέσεις εξουσίας. Ο Θηραϊκός Λαός καλείται λοιπόν να αποφασίσει, αν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές θα δώσει την εξουσία σε εκείνους, που συνεργάζονται εφάπαξ, απλά για να μοιράσουν τις θέσεις εξουσίας, αγνοώντας τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Θηραϊκή Πολιτεία 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *