Στην κατάμεστη αίθουσα της Santo Wines, πραγματοποιήθηκε το 1ο  του διεθνές συνεδριο πολυτελούς τουρισμού  με τον τίτλο “The Luxury side of Greece”

Το διεθνούς εμβέλειας Συνέδριο με τίτλο “The Luxury Side of Greece”, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment. Τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της P.S.S.E.A

Σύσσωμη η πολιτική  ηγεσία, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί τίμησαν το συνέδριο και βρέθηκαν στην πανέμορφη Σαντορίνη δίνοντας ένα μήνυμα κοινό και ελπιδοφόρο : «η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μια κορυφαία θέση ως διεθνής προορισμός Πολυτελούς τουρισμού»

Στο μήνυμα του ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας εξήγησε πως καταφέρνει η Σαντορίνη να γίνεται παγκοσμίως ένα μοναδικό brand  και ονειρεμένος προορισμός για όλα τα οικονομικά επίπεδα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, η βουλευτής ΝΔ Αθήνας Όλγα Κεφαλογιάννη, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, η βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ Κατερίνα Μονογιού, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους που απεύθυναν χαιρετισμό.

Ο χαρισματικός λόγος του  ex CEO Forbes travel Philip Boyen άφησε το στίγμα του στο 1ο Διεθνές συνεδρίου πολυτελούς τουρισμού θέτοντας τις βάσεις για το μέλλον.

Επιπλέον αξιόλογοι επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, τουριστικών ομίλων ανέδειξαν προστιθέμενη αξία στο συνέδριο με τις ομιλίες του και τις θεματικές ενότητες που αφορούν την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του Ελληνικού τουρισμού.

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στήριξαν την πρωτοβουλία αναδεικνύοντας την ανάγκη για την δημιουργία τέτοιων δράσεων ανά την Ελλάδα.

Επίτιμη καλεσμένη υπήρξε η Doctor Maye Musk, μητέρα του επιχειρηματία Elon Musk. Απόλυτα συνεπής, προσήλθε στην εκδήλωση νωρίτερα  με ένα αυτοκίνητο μάρκας Tesla και τη συνοδεία 8 αστυνομικών. Η φυσική ομορφιά της σε συνδυασμό με το στυλ της, γοήτευσαν  το κοινό.

1ο Συνέδριο στην Σαντορίνη αφιερωμένο στον πολυτελή τουρισμό με τίτλο «The  Luxury Side of Greece» | Ειδήσεις

Η ίδια είχε έρθει στην Ελλάδα, πριν 40 χρόνια, τονίζοντας την φιλοξενία των Ελλήνων καθώς και τον ενθουσιασμό της για τα 9 νησιά που επισκέφτηκε ανάμεσα τους και η Σαντορίνη. Μέσα από την ιστορία της ζωής της, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το γυναικείο κοινό, αφού παρά το δύσκολο διαζύγιο που είχε στα 31 της χρόνια, κατάφερε να μεγαλώσει τρία παιδιά τα οποία διαπρέπουν  παγκοσμίως. Είναι συγγραφέας του γνωστού βιβλίου με τίτλο “A woman makes a plan”.

Επίσης δήλωσε ότι επένδυσε στις γνώσεις της σπουδάζοντας διαιτολόγος παρά την ομορφιά της και την καριέρα που είχε ως μοντέλο. Παρότρυνε τις γυναίκες να μην επενδύουν μόνο στην εξωτερική ομορφιά αλλά στις γνώσεις και στα ταλέντα τους. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που επιθυμεί για το υπόλοιπο της ζωής της είναι υγεία και ευτυχία για την ίδια και την οικογένεια της, δύο αγαθά που όπως δήλωσε η ίδια όσα χρήματα και αν έχεις δεν αγοράζονται.

Οι διεργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται και σήμερα, 30 Απριλίου με στόχο να αναδείξουν τις ομορφιές της χώρας μας βάζοντας τα θεμέλια για έναν ετήσιο θεσμό, που φιλοδοξεί να γίνει σημείο κατατεθέν στον luxury τουρισμό της Ελλάδας