Διαρροή ποσότητας καυσίμων (κηροζίνης) εντός του χώρου στάθμευσης Φ/Γ – Ο/Γ πλοίου προκλήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όταν κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης στον λιμένα Αθηνιού Θήρας, Φ/Γ όχημα προσέκρουσε στο προστατευτικό πέδιλο του καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος στο κέλυφος της δεξαμενής του οχήματος.

Άμεσα μέλη του πληρώματος του ανωτέρω πλοίου, το οποίο είχε καταπλεύσει από λιμένα Ηρακλείου, τοποθέτησαν απορροφητικά υλικά εξοπλισμού αντιρρύπανσης, ενώ ο οδηγός του Φ/Γ προέβη σε μετάγγιση των καυσίμων από το διαμέρισμα του βυτίου που είχε προκληθεί ζημιά σε έτερα στεγανά διαμερίσματα του ίδιου βυτίου.

Παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λιμενικής Αρχής Θήρας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας (Δ.Λ.Τ.Θ) και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ τοποθετήθηκαν περιμετρικά του καταπέλτη του πλοίου απορροφητικό φράγμα και ρολό.

Από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε αυτοδιαλυόμενη κηλίδα ιριδίζουσας μορφής, έκτασης 100 τ.μ. περίπου, η οποία αντιμετωπίστηκε με τη χρήση απορροφητικών υλικών.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού του χώρου στάθμευσης του εν λόγω πλοίου συνεχίστηκε η εκφόρτωση των οχημάτων του, ενώ το φορτηγό όχημα απομακρύνθηκε και οδηγήθηκε σε ασφαλή σημείο του οικείου λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 58χρονος οδηγός του Φ/Γ οχήματος για παράβαση του Π.Δ. 55/1998 (πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης), ενώ το πλοίο απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *