Μεγάλη έκταση και δημοσιότητα έχει πάρει το θέμα της δημοπράτησης της μαρίνας Σύρου, που φέρνει προς συζήτηση και ψήφιση, σε προεκλογική περίοδο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Κανδιώ Μαραγκού, η οποία είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του συζύγου της, κ. Άρη Ρώτα.

Το θέμα αυτό έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, προβληματισμό και αντιπαραθέσεις και έχει αναστατώσει τόσο τους τοπικούς φορείς όσο και την κοινωνία του νησιού, λίγο πριν τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών.

Η αντιπαράθεση όμως συνεχίζεται με ένα νέο κύκλο μετά τη δημόσια πρόσκληση που έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Άρης Ρώτας προς στον κ. Πάνο Ξενοκώστα, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ONEX NEORION SHIPYARDS ΑΕ.

Ο κ. Ρώτας καλεί σε “Debete” τον κ. Ξενοκώστα με αντικείμενο συζήτησης “Ναυπηγείο – Μαρίνα – Master plan – Επενδύσεις – Ανάπτυξη”.

Από την πλευρά του ο κ. Ξενοκώστας απάντησε άμεσα στην πρόσκληση του κ. Ρώτα αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δεν είμαι πολιτικός, δεν είστε ειδικός περί ναυπηγείων, δεν είμαι υποψήφιος δήμαρχος, δεν ψάχνω να προσλάβω συμβούλους και δεν καταφεύγω ποτέ σε πρόσκαιρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που για εσάς μπορεί να αποτελούν στρατηγική επιδίωξη.”

Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης του κ. Ρώτα στον κ. Ξενοκώστα:

Πρόσκληση του Άρη Ρώτα στον Πάνο Ξενοκώστα για συζήτηση

Με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης του ναυπηγείου ΟΝΕΧ Νεώριο σχετικά με τη μαρίνα στα Λαζαρέττα, στις οποίες γίνεται σαφής αναφορά στο πρόσωπο μου, καλώ σε συζήτηση την Τρίτη 29/08/2023 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Διογένης και με παρουσία δημοσιογράφων τον κ. Ξενοκώστα, με αντικείμενο “Ναυπηγείο – Μαρίνα – Master plan – Επενδύσεις – Ανάπτυξη”.
Ελπίζω ότι κατόπιν των πολυσέλιδων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από πλευράς ναυπηγείου σχετικά με το θέμα, να μην καλυφθεί πίσω τους ο κ. Ξενοκώστας και να μην επιδείξει ατολμία στην πρόσκληση συζήτησης.
Η πρόσκληση αυτή προκύπτει κατόπιν της δεδομένης σοβαρότητας του θέματος, καθώς δεν ακολουθούμε την διχαστική ρητορική του κ. Ξενοκώστα, δεν υπεκφεύγουμε και δεν κρυπτόμαστε πίσω από χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και ανέξοδων δηλώσεων.
Αναμένουμε λοιπόν την παρουσία του για έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο.

Υ.Γ.: Καλείται το σύνολο των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης της Σύρου…

 

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Πάνου  Ξενοκώστα: 

Αγαπητέ κύριε Ρωτά,

αδυνατώ ως άνθρωπος, πολίτης αυτής της Χώρας και επιχειρηματίας να αντιληφθώ τον τρόπο σκέψης σας, την πρόσκληση σας αλλά και το ύφος σας καθώς δεν σας γνωρίζω και ουδεμία σχέση μας συνδέει επαγγελματικά η θεσμικά.
Δεν είμαι πολιτικός,
δεν είστε ειδικός περί ναυπηγείων,
δεν είμαι υποψήφιος δήμαρχος,
δεν ψάχνω να προσλάβω συμβούλους και δεν καταφεύγω ποτέ σε πρόσκαιρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που για εσάς μπορεί να αποτελούν στρατηγική επιδίωξη.
Στην ουσία της δήλωσης σας αδυνατώ να διακρίνω κάτι, έκτος αν οι προσβολές είναι ουσία για εσάς.
Ως εκ τούτου, θα σας συνιστούσα την οποία δίψα σας για αντιπαράθεση, την αυτοκρατορική λογική επιβολής «μονομαχιών» σε ώρες, μέρη και θεματολογία της επιλογής σας, να τα εξαντλείται στην οικογένεια σας, τον κύκλο σας, και την δουλειά σας και όχι σε ανθρώπους που αγνοούν ποιος είστε.
Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά κάποιοι έχουμε και δουλειές να κάνουμε και βάση αυτών βγάζουμε το πρόγραμμα μας.
Σας εύχομαι ειλικρινά καλή δύναμη και τύχη γιατί βλέπω θα τα χρειαστείτε και τα δυο.
Και θα μοιραστώ κλείνοντας με ένα όμορφο ρητό που θεωρώ πως πρέπει να ακολουθούμε όλοι όσοι θέλουμε να έχουμε θετικό πρόσημο στον δημόσιο βίο μας και την κοινωνία.

«Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση.»
Σωκράτης
Φιλόσοφος (469-399 π.Χ.)

Πάνος Ξενοκώστας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *