Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω.

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

«Λέει ανοησίες ο κατηγορούμενος»

Ο πατέρας της 27χρονης Αναστάζια, μέσα από την εκπομπή Live News στο Mega υποστήριξε πως όσα λέει ο 32χρονος δεν έχουν καμία βάση.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και αυτό που έγινε δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αποκλείεται να ισχύουν αυτά που είπε ο κατηγορούμενος. Η Αναστάζια δεν έφτασε ποτέ στο σημείο συνάντησης. Το αγόρι της κόρης μου αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση. Την πρώτη φορά το δήλωσε τηλεφωνικώς και του είπαν ότι πρέπει να πάει το πρωί να το δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα της Κω. Στην αστυνομία έγραψαν τα στοιχεία, ακολούθησαν το πρωτόκολλο αλλά δεν έκαναν τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Την επόμενη ημέρα, τον φωνάξανε και άρχισαν να ελέγχουν τις κάμερες. Μετά από αυτό έπιασαν τον Μπαγκλαντεσιανό», ανέφερε.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως: «Ανοησίες είναι αυτά που λέει ο κατηγορούμενος, είχαν δώσει ραντεβού με τον Μιχάλ σε ένα μπαρ και η κόρη μου δεν έφτασε ποτέ εκεί. Η κόρη μου έστειλε λίγα λεπτά πριν μήνυμα στο αγόρι της ότι θα είναι στο σημείο συνάντησης. Μετά η κόρη μου έστειλε στο αγόρι της screenshot με το σημείο που θα βρίσκεται. Ο Μίχαλ πήγε σε εκείνο το σημείο, το οποίο απομονωμένο. Και μετά από λίγο έστειλε πάλι νέο screenshot από ένα σημείο που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από το πρώτο σημείο. Μέχρι τις 22.00 το βράδυ ήταν στην δουλειά του ο Μίχαλ, σαν σερβιτόρος και δώσανε ραντεβού στις 22.30 στο μπαρ. Η κόρη μου αυτή την ημέρα δεν εργαζόταν. Το αγόρι της ήταν συνέχεια με την αστυνομία, πώς θα μπορούσε να μεταφέρει την σορό της. Με τίποτα ο Μίχαλ δεν θα μπορούσε να της κάνει κακό. Σίγουρα δεν συμμετείχε σε αυτό».

«Η ποινή θανάτου δεν είναι αρκετή»

Συντετριμμένη και οργισμένη είναι η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια. Μιλώντας στο Mega υποστήριξε πως η κόρη της βιάστηκε και δολοφονήθηκε με βίαιο τρόπο και πως η θανατική ποινή δεν είναι αρκετή για τον ένοχο.

«Αποκλείεται, επειδή ξέρω την κόρη μου, ποτέ δε θα είχε ερωτική επαφή με κανέναν. Δεν ξέρω τι της έκαναν, πάντως η κόρη μου αμυνόταν, γιατί ήταν δαρμένη. Ίσως αν δεν έβαζε αντίσταση, να ζούσε. Επειδή η κόρη μου σίγουρα δε θα είχε αυτοβούλως ερωτική επαφή ούτε με τον Ευρωπαίο, ούτε με τον Μπαγκλεσιανό. Με κανέναν 1.000%», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Δε μου έφτανε αυτό, ήθελα να δω κάτι που ανήκει στην κόρη μου. Εγώ η ίδια τους είπα ότι η κόρη μου είχε δαχτυλίδι και όταν τους το είπα, μετά από μία ώρα, μου απάντησαν ότι υπάρχει δαχτυλίδι. Κανένας όμως δε μου το έδωσε. Παρακαλώ να το τονίσετε».

«Δεν ξέρω, ποινή θανάτου και λίγο είναι. Όπως τα παλιά χρόνια για την κλοπή έκοβαν το χέρι, μπορεί αυτός να πάει στη φυλακή και να ζήσει, αλλά αυτό που έκανε με το παιδί και με τέτοιον φρικιαστικό τρόπο… Δεν ξέρω τι να πω, αν ήταν προγραμματισμένο, στημένο ή όχι, δεν ξέρω», είπε επίσης η μητέρα της Αναστάζια.