Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Θηραϊκή Πολιτεία” αναφέρθηκε σε έργα αξίας 5,7 εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν στα σχολεία του νησιού της Σαντορίνης κατά την διοίκηση του κ.Νικολάου  Ζώρζου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Όπως είπε και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ζήσης Δρόσος στην τελευταία του συνέντευξη πριν λίγες ημέρες , «…Πρέπει να θυμάται ο Θηραίος πολίτης…» και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Δημοσιεύουμε λοιπόν τα έργα αξίας 5,7 εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν στα σχολεία του νησιού κατά την διοίκηση του κ. Ζώρζου. Στον πίνακα που δημοσιεύουμε αναφέρονται τα έργα που υλοποίησε ο Δήμος και σε αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες των σχολικών επιτροπών που αφορούσαν πολλά μικρότερα έργα.
Κάποια από αυτά είναι ακόμη σε εξέλιξη όπως η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου της Οίας (δημοπρατημένο τον Μάϊο του 2019) και κάποια ολοκληρώθηκαν στη θητεία της τωρινής Δημοτικής Αρχής όπως το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων Δήμου Θήρας προϋπολογισμού 207.000,00€ και ημερομηνία δημοπράτησης την 23/04/2019. (Εργασίες στο νήπιο Βουρβούλου , Ημεροβιγλίου , Μεγαλοχωρίου , Πύργου και στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.)
Αυτά τα έργα ήταν απαραίτητα για τη καλύτερη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας και για αυτά εργάστηκαν αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου με φροντίδα, προετοιμασία, σχεδιασμό για να μπορέσουν να υλοποιηθούν σε μια περίοδο δύσκολων διαδικασιών και περιορισμένου προσωπικού. Οι ανάγκες των σχολείων ήταν , είναι και θα είναι διαρκώς αυξανόμενες λόγω της διαρκούς αύξησης του μαθητικού δυναμικού.
Στα θέματα παιδείας δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση πράγματι, όμως οι δηλώσεις του κ. Δρόσου «…9 χρόνια είχαν μάθει κάποιοι να κλίνουν -η μελέτη- της μελέτης- τη μελέτη- οι μελέτες…… δεν είχαν μάθει να κλίνουν – η ολοκλήρωση του έργου – της ολοκλήρωσης του έργου…» καθώς και η συνεχής διαστρέβλωση της αλήθειας και ο μηδενισμός του έργου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αδικεί όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του.
Πραγματικά ευχόμαστε η Δημοτική Αρχή να καταφέρει να υλοποιήσει μεγαλύτερο έργο σε αξία από το δικό μας στα σχολεία του νησιού, για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να εργαστεί με σχεδιασμό και να κάνει σοβαρή προετοιμασία. Πρέπει επίσης να πάψει να αναλώνεται στο «φταίνε οι προηγούμενοι για όλα» και να αφουγκραστεί τις ανάγκες των γονέων χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης και με σεβασμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *