Στις αρχές Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου διεθνούς κέντρου καινοτομίας στη Σύρο, ένα project το οποίο αναπτύσσει η Cisco σε συνεργασία με την Onex.  Μετά την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου καινοτομίας πριν από δυο χρόνια στην Θεσσαλονίκη, ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας επέλεξε αυτή τη φορά το νησί των Κυκλάδων προκειμένου να δημιουργήσει το δεύτερο hub καινοτομίας που διαθέτει στην χώρα μας, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να έχει ξεκινήσει και επισήμως μέχρι τα τέλη του έτους.

Μάλιστα, η Σύρος δεν επιλέχθηκε τυχαία για να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο θυμίζουμε ότι είχε γίνει γνωστό πριν από περίπου δυο χρόνια  καθώς πρόκειται για ένα διεθνές ουσιαστικά κέντρο θαλάσσιας τεχνολογίας και καινοτομίας, το οποίο θα στεγαστεί σε ένα χώρο επιφάνειας 600 τ.μ. εντός των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου Νεωρίου.

“Το συγκεκριμένο κέντρο θα λειτουργήσει σαν θερμοκοιτίδα, παρέχοντας  για παράδειγμα σε διάφορες startups τα εργαλεία για να αναπτύξουν την ιδέα τους, ακολουθώντας το μοντέλο της Θεσσαλονίκης”, σημείωσε στο capital. gr ο γενικός διευθυντής της Cisco για την Ελλάδα Αντώνης Τσιμπούκης στο περιθώριο της Beyond Expo στην Θεσσαλονίκη και συνέχισε λέγοντας: “Παράλληλα θα υπάρχει ένας χώρος εκπαίδευσης όπου θα δίνονται πιστοποιήσεις”.

Επιπλέον, θα παρέχει μια γκάμα τεχνολογικών εργαλείων στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις για την εξισορρόπηση της οικονομικής και της περιβαντολλογικης βιωσιμότητας τους. “Σχεδιάζουμε να κάνουμε έξυπνη μαρίνα και έξυπνο λιμάνι”, επεσήμανε ο επικεφαλής της Cisco για την Ελλάδα.

Παράλληλα, το κέντρο θα επιδιώξει τη διασύνδεση με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω της εκπαίδευσης και της παροχής ψηφιακών εργαλείων.

Το όλο εγχείρημα στοχεύει στο να μεταμορφωθεί η Σύρος σε τεχνολογική πρωτεύουσα του Αιγαίου. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Cisco διαθέτει συνολικά 15  κέντρα καινοτομίας στον κόσμο με αυτό της Σύρου να αποτελεί το 16ο ενώ δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει και τρίτο κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Capital.gr