Στο στάδιο της υλοποίησης έχει εισέλθει το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής των ΤΑΞΙ σε 6θέσια και 9θέσια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με βάση τη σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τους με τους όρους υλοποίησης της σχετικής πρόβλεψης στον νόμο 4850/2021, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες Ταξί με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  που επιθυμούν την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έξι εβδομάδων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Με αφορμή την πρόοδο του προγράμματος, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Με ικανοποίηση παρακολουθούμε την ταχεία πρόοδο της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος μετατροπής των ΤΑΞΙ σε εξαθέσια και εννιαθέσια στο Νότιο Αιγαίο, μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου που προβλέπει τη σχετική δυνατότητα.

Πρόθεσή μας είναι η επέκταση αυτού του προγράμματος και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου το επιθυμούν οι αυτοκινητιστές, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και άλλες περιοχές.

Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών με τους εκπροσώπους των οποίων βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία, γνωρίζουμε τα προβλήματά τους και συνεργαζόμαστε με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων του κλάδου και φυσικά, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες».