Εντολή για ενίσχυση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση της τήρησης των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες, θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για την μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 – 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε σε δήλωσή του ότι «σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση της Εισαγγελέως για το θέμα των παραλιών σε Πάρο και Σέριφο

Υπενθυμίζεται ότι εντολή στην εισαγγελέα πρωτοδικών Σύρου να διερευνηθούν δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν στην κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο και στην λειτουργία καταστήματος σε παραλία στη Σέριφο, το οποίο αν κι έχει σφραγιστεί από τον δήμο, λειτουργεί κανονικά, έδωσε η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι κάτοικοι της Πάρου διαμαρτύρονται καθώς οι παραλίες έχουν καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ, όπως καταγγέλλουν, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από το Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες και καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους, παρεμποδίζοντας όσους δεν  θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

Μάλιστα, στην Πάρο έχει δημιουργηθεί με την πρωτοβουλία των κατοίκων η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες»

 

 

 

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *