Την Πέμπτη 30 Ιουνίου η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών (ΔΑΑ) με ανακοίνωσή στην επίσημη ιστοσελίδα της γνωστοποίησε την διεξαγωγή επιχείρησης Έρευνας – Διάσωσης (SAR), στο Αιγαίο πέλαγος εντός της Ελληνικής περιοχής Ε-Δ (η οποία συμπίπτει με τα όρια του FIR Αθηνών).

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Στις 29 Ιουνίου 2022, στις 19:55, λάβαμε την πληροφορία ότι απαιτείται εκκένωση ενός ατόμου με την υποψία καρδιακής προσβολής από αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία. Απεστάλησαν αμέσως ελικόπτερο και 1 σκάφος της Διοίκησης. Ο πολίτης μας απομακρύνθηκε από το πλοίο με τη συνδρομή του ελικοπτέρου μας και μεταφέρθηκε ζωντανός και έχοντας τις αισθήσεις του στις 21:10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αιγαίου στη Σμύρνη».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από βίντεο στα οποία ευκρινώς διακρίνεται το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, καθώς επίσης ο διασώστης, ο υποτιθέμενος «ασθενής» (θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί), ενώ περιλαμβάνονται και λήψεις για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους.

 

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η επιχείρηση διεξήχθη «σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία».

Πού όμως είναι αυτή η περιοχή;

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται τα πιθανά σημεία (με τις κίτρινες κουκκίδες), τα οποία απέχουν 75 ν.μ. από την πόλη Σεφεριχισάρ στα τουρκικά παράλια. Όπως βλέπετε τα πιθανά σημεία περιλαμβάνουν τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και της Νάξου.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, τα όρια της υποτιθέμενης περιοχής Ε-Δ υπό τουρκική δικαιοδοσία είναι παρόμοια με τα όρια του χάρτη που πρόσφεραν πρόσφατα οι Γκρίζοι Λύκοι στον συγκυβερνήτη του Ερντογάν και πρόεδρο του κόμματος MHP Mπαχτσελί, καθώς επίσης και με τον χάρτη που η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών προβάλλει στην ιστοσελίδα της.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών.

Δείτε εδώ τον χάρτη της περιοχής ευθύνης της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών.

πηγή: militaire.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *