Επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» με έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμα και στις νότιες και νησιωτικές περιοχές.

Έντονες χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί στη Σύρο, στη Μύκονο, στη Νάξο, στη Τήνο, στην Άνδρο, στην Αμοργό και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι των νησιών.

αμοργός
Σύρος

Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει την Ελλάδα έντυσε στα λευκά και την Μύκονο, από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να έχει στρώσει το χιόνι σε πολλές περιοχές.

μύκονος

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών του ορεινού όγκου της Άνδρου λόγω της κακοκαιρίας, στα λευκά ντύθηκαν μέχρι και οι παραλίες του νησιού.

Παρόμοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν και οι ορεινές περιοχές της Νάξου και της Τήνου ενώ έντονες χιονοπτώσεις είχαμε και στις Δυτικές Κυκλάδες.

Άνδρος
Άνδρος

Χιονοκαταιγίδες στο Αιγαίο αναμένεται νέα επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής. Δορυφορικές εικόνες που έλαβε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνουν τις νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης που έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές του Αιγαίου, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πυκνών χιονοπτώσεων ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *