Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αlpha Radio τόνισε:

  • «Στόχος μας είναι τα δύο Ναυπηγεία, Νεώριο και Ελευσίνα να φτάσουν να εξυπηρετούν πάνω από 300 πλοία όλων των κατηγοριών σε ετήσια βάση. Αυτήν τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στην επέκταση και αναβάθμιση των διαθέσιμων δεξαμενών μας, δημιουργώντας μια από τις πιο ανταγωνιστικές ναυπηγικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή».
  • «Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε τα καλύτερα ναυπηγεία σε Μεσόγειο, την Ευρώπη, αλλά και Μ. Ανατολή», αναλαμβάνοντας σημαντικά ναυπηγικά έργα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ξενοκώστας είπε: «Στην ΟΝΕΧ η ανάπτυξη του ομίλου συμβαδίζει με την ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Αυτό σημαίνει ότι θέτουμε τον εργαζόμενο στο κέντρο. Βασικός στόχος μας είναι η προσφορά στην κοινωνία, να μένει ένα θετικό αποτύπωμα. Άλλωστε όσα κάνουμε στον πλανήτη είναι καιρός να καταλάβουμε ότι τα αφήνουμε κληρονομιά στα παιδιά μας».

Παράλληλα, ο Όμιλος ΟΝΕΧ επιδιώκει την δημιουργική συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Μεταξύ άλλων, όπως τόνισε ο κ. Ξενοκώστας, στόχος μας είναι η στήριξη και η περαιτέρω ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ειδικότητες απαραίτητες για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, έναν κλάδο με καλές απολαβές και υψηλή επαγγελματική απορρόφηση. Η πρώτη δημόσια σχολή ξεκίνησε στη Σύρο το 2023, η οποία φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός των ναυπηγείων Νεωρίου. Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου ΌΝΕΧ, «είναι στοίχημά μας να μάθουν οι νέοι το αντικείμενο, να εμπιστευθούν τον τομέα ξανά και να πιστέψουν ότι είναι ένας χώρος καλά αμειβόμενος. Η τεχνογνωσία από τους παλιούς να περάσει στους νεότερους».

Επενδύοντας στα Ναυπηγεία, περνάμε στην Ελλάδα του αύριο, συμβάλλοντας στην γεωπολιτική ισχυροποίηση της  χώρας και στην οικονομική της ενδυνάμωση, καθώς:

  • Tο hub των ναυπηγείων Ελευσίνας & Νεωρίου εκπροσωπεί πάνω από 1% του ΑΕΠ της χώρας, την ίδια στιγμή που νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται συνεχώς. Ήδη 3.000 άτομα απασχολούνται στον όμιλο ΟΝΕΧ και άνω των 600 εξ αυτών στα ναυπηγεία.
  • Γεωπολιτικά η Ελλάδα αναβαθμίζεται καθώς διαδραματίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, μέσα από μεγάλα έργα που μπορούν να αναλάβουν τα ναυπηγεία μας (π.χ. πλωτές ανεμογεννήτριες, αγωγούς).
  • Παρέχουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφώνδημιουργώντας παράλληλα συνεργασίες με τους καλύτερους σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η ιταλική Fincantieri και η CISCO, ενισχύοντας τη μεταφορά τεχνογνωσίας στη πατρίδα μας.

Όλα τα παραπάνω μεταλλάσσουν τα ναυπηγεία του ομίλου ONEX, φέρνοντας τα στη προμετωπίδα της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, κατακτώντας νέες αγορές και διεκδικώντας σημαντικά ναυπηγικά προγράμματα.

«Το μεγάλο μας ενδιαφέρον για το αμυντικό κομμάτι συνδέεται άμεσα με τις αξίες μας ως εταιρεία και την ελληνική μας ταυτότητα. Στηρίζουμε το Πολεμικό Ναυτικό με κάθε τρόπο, και αυτό το αποδείξαμε εμπράκτως απ’ την στιγμή που δώσαμε τη δυνατότητα, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΠΝ, σε οποιοδήποτε πλοίο που επιχειρεί στις ελληνικές θάλασσες να έχει τη δυνατότητα να μπαίνει κατά προτεραιότητα για υποστήριξη στα Ναυπηγεία του ομίλου ΟΝΕΧ», υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ομίλου ΟΝΕΧ.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *