Στην παρουσίαση το ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής στην Ερμούπολη της Σύρου ενώπιον ενός μεγάλου ακροατηρίου μίλησα μεταξύ άλλων για το φλέγον θέμα της υγείας στα νησιά των Κυκλάδων.

Επικεντρώθηκα στο ιστορικό Βαρβάκειο Νοσοκομείο Ερμούπολης Σύρου που τόνισα ότι είναι το νοσοκομείο των Κυκλάδων, το νοσοκομείο μας, το οποίο πρέπει να γίνει ένα πραγματικό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο που θα καλύπτει όλες σχεδόν τις παθήσεις.

-Να αναβαθμιστεί με την ίδρυση αιμοδυναμικού εργαστηρίου όπου θα γίνονται καθετηριασμοί καρδιάς για την σωτήρια αντιμετώπιση των οξέων ισχαιμικών επεισοδίων/ εμφραγμάτων με πρωτογενή αγγειοπλαστική και τοποθέτηση

stent.

-Απόλυτα αναγκαία είναι η κάλυψη των υπαρχόντων και των αναμενόμενων κενών θέσεων ειδικά των ιατρών.

-Πρέπει να γίνει κατανοητό και αποδεκτό από την Πολιτεία ότι για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις άμεσα και επαρκώς πρέπει να θεσπιστούν ειδικά κίνητρα που να περιλαμβάνουν ειδικό μισθολόγιο και μόρια επιστημονικής εξέλιξης.

-Ολοκληρώνοντας την πρόταση μου τόνισα την αναγκαιότητα της δημιουργίας περιφερειακού ΕΚΑΒ που θα διαθέτει πλωτά και εναέρια στελεχωμένα και εξοπλισμένα ασθενοφόρα που θα κατευθύνουν τον άρρωστο στην κατάλληλη υγειονομική δομή.

-Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε το ΕΣΥ το οποίο έφερε επανάσταση στα πράγματα της περίθαλψης στις Κυκλάδες κατανοεί απολύτως το πρόβλημα και προτείνει λύσεις.

Εγώ σαν αν.γραμματέας του Τομέα Υγειας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρότεινα και συμπεριελήφθη από την αείμνηστη πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά στο σχέδιο για το νέο ΕΣΥ διάταξη με θέμα: «υγεία στα νησιά» το οποίο περιελήφθηκε καί στις «8 παρεμβάσεις για την υγεία »που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη. που προτείνει λύσεις για το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στις Κυκλάδες το πρόβλημα της περίθαλψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *