Δίωρη στάση εργασίας 11.00 – 13.00 και διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεβρίου οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σαντορίνης, στο πλαίσιο γενικότερων κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας και απεργιών σε χώρους εργασίας.

Το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου διαμαρτυρήθηκε και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εντεινόμενη υποστελέχωσή του που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών του, αλλά και για τις συνθήκξες εργασίας που δυσχαιρένουν.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων αναφέρει τα εξής :

Χωρίς καμία άλλη αντοχή, το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Θήρας έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης κηρύττει 2ωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 11.00-13.00.
Το Νοσοκομείο έχει σχεδόν καταρρεύσει ενώ οι εργαζόμενοι από τη μία καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν την ηθική και επαγγελματική υποχρέωση που έχουν απέναντι στους πολίτες που επισκέπτονται το Νοσοκομείο για να λάβουν τις υπηρεσίες του και από την άλλη τα χιλιάδες προβλήματα που υπάρχουν και καθιστούν την κάλυψη της ανάγκης αυτής σχεδόν ανέφικτη.
Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις με τη Διοίκηση του ΓΝ Θήρας και κατά προέκταση της ΑΕΜΥ ΑΕ, καμία από τις υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρήθηκε τελικά και κανένα από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων δεν ικανοποιήθηκαν.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.Την άμεση στελέχωση των τμημάτων του ΓΝ Θήρας με μόνιμο προσωπικό, δηλώνοντας κάθετα αντίθετοι με την ανάθεση υπηρεσιών σε εργολάβους
2.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών του Α’ εξαμήνου του 2022
3.Την άμεση χορήγηση αδείας παραμεθόριων περιοχών
4.Την άμεση χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους που εμπίπτουν στη Β’ κατηγορία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *