Η εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεκινά το πρωί της Παρασκευής (06.00) και θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου (2022) με την επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει εκ νέου προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να εισηγηθεί και άλλα μέτρα. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά την εστίαση ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχει σύσταση για χρήση της μάσκας για όσο διάστημα οι πελάτες δεν κάθονται -δηλαδή μέχρι να κάτσουν στο τραπέζι τους.

Επιπλέον, από αύριο, ειδικά για τους κλειστούς χώρους σούπερ μάρκετ ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2). Σε διευκρινιστική ερώτηση ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και στις εκκλησίες καθώς και ότι παραμένει η υποχρέωση χρήσης της σε θέατρα, σινεμά και τους χώρους ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τον υπουργό, από τη νέα χρονιά τα μέτρα θα αφορούν στη διασκέδαση,  στις αθλητικές εκδηλώσεις και στη τηλεργασία.

Τέλος, όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους ακυρώνονται τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά, ενώ για όσους μπαίνουν στη χώρα υπάρχει σύσταση για δύο επιπλέον rapid test: ένα δυο μέρες μετά την άφιξή τους και ένα την τέταρτη μέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *