Εκεί, στην εύφορη κοιλάδα της Τραγαίας, βρίσκεται μια μικρή όαση, ένας ανέγγιχτος παράδεισος, που η φύση προίκισε κι ο άνθρωπος σεβάστηκε! Ο Καλόξυλος!

Ο οικισμός που πέταξε πριν δεκαετίες τα ρολόγια και σεργιανάει ξυπόλητος στα στενά σοκάκια με τις άλικες τριανταφυλλιές και τις ασβεστωμένες μάντρες! Ανθρώπινος και φιλόξενος, σου απλώνει το χέρι και σε τραβάει στο κόσμο του, έναν κόσμο που δεν κατάφερε να συνθλίψει η μυλόπετρα του χρόνου!

Το τριήμερο 15-16-17 Ιουλίου ο Καλόξυλος θα γίνει η γέφυρα που θα ενώσει το χθες με το σήμερα, το χέρι του φίλου που θα τινάξει από πάνω μας την σκόνη της απομόνωσης, το φρένο στο ατέρμονο τρεχαλητό μας και θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε ότι από ανάγκη, στερηθήκαμε. Την παρέα, τις κουβέντες, το γέλιο, το γλέντι.

Με υπαίθρια έκθεση παλιών επαγγελμάτων από την λαογραφική συλλογή του ενταγμένου στην Ουνέσκο Πειραιώς και νήσων λαογραφικού μουσείου του Φλώριου Χωριανόπουλου.

Με ανάγνωση παραμυθιών στον ίσκιο της γιαγιάς βελανιδιάς, που ενώνουν τη φαντασία με το πραγματικό και ξορκίζουν κάθε κακό, με κυνήγι θησαυρού για παιδιά αλλά και για όσους νιώθουν παιδιά, με βεγγέρες όπως το παλιό καλό καιρό, με παραστάσεις Καραγκιόζη και μουσικές που θα σκαρώσουν υπέροχοι καλλιτέχνες στη μικρή του πλατεία.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσει το παραμύθι; Δώσε κλώτσο να γυρίσει λοιπόν!

Διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και Σύλλογος Καλοξυλιτών Νάξου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *