Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές από κατοικίες στη Μύκονο. Εξιχνιάστηκαν (12) περιπτώσεις κλοπών Οι δράστες, δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 45 ετών, ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.

Από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε η εγκληματική δράση ομάδας αλλοδαπών οι οποίοι ενέχονται στη συστηματική διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς δράστες, ηλικίας 32 και 45 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη από κοινού διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα.

Ειδικότερα, έπειτα από εμπεριστατωμένη διερεύνηση προέκυψε ότι, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου 2022 είχαν δημιουργήσει εγκληματική ομάδα και εισέρχονταν σε μονοκατοικίες και πολυτελή τουριστικά καταλύματα (βίλες) χρησιμοποιώντας διαρρηκτικό εργαλείο ή από ανασφάλιστες θύρες, κατά περίπτωση, όπου εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και είδη ένδυσης.

Κατά την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστικότητας, τη συγκριτική και συνδυαστική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπής αντικειμένων και χρημάτων που διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 11 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου 2022.

Υπολογίζεται ότι, η αξία των αφαιρεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων – αντικειμένων ανέρχεται στις 405.500 ευρώ, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε ανέρχεται στις 63.000 ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η διερεύνηση συνεχίζεται προκειμένου να εξετασθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *