Στην απόρριψη των ενστάσεων που υπέβαλλαν οι επιχειρήσεις Principote και Nammos στη Μύκονο, προχώρησε χτες το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Για την περίπτωση του Principote το ΚΕΣΥΠΟΘΑ αποφάσισε ότι θα οριστικοποιηθεί η έκθεση αυτοψίας για το μεγαλύτερο μέρος των παρανομιών, ενώ ακόμη και αυτές που φαίνονται ότι είναι τακτοποιημένες, θα ελεγχθούν περαιτέρω. Για το Nammos κρίθηκε ότι η επιχείρηση δεν έχει δικαίωμα προσφυγής σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο επιχειρήσεις Principote και Nammos, σύμφωνα με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κατέγραψαν πολεοδομικές αυθαιρεσίες, ζητώντας η πρώτη να σταματήσει την επιβολή προστίμου και την κατεδάφιση και η δεύτερη την επιβολή προστίμου.

Οι δύο επιχειρήσεις είχαν διορία 10 ημερών προκειμένου να προσφύγουν κατά των προστίμων και της κατεδάφισης.

Στα τέλη Απριλίου στο beach bar της Μυκόνου Principote επεβλήθη πρόστιμο-μαμούθ 33 εκατ. ευρώ για αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές. Στην περίπτωση του υπερπολυτελούς beach bar στον Πάνορμο, φαίνεται πως οι αυθαιρεσίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με τους επιθεωρητές να επιβάλουν πρόστιμο 22 εκατ. για την ανέγερση και 11 εκατ. για τη διατήρηση του αυθαιρέτου, σύνολο 33 εκατ. ευρώ, ίσως ένα από τα υψηλότερα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας.

Για κάθε χρόνο που θα περνά και η ιδιοκτησία δε θα έχει προχωρήσει στην κατεδάφιση, θα πληρώνει 11 εκατ. ευρώ πρόστιμο, αρχής γενομένης από φέτος.

Οι αυθαίρετες κατασκευές που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν, φέρεται να ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά.

Στην περίπτωση του Nammos οι ιδιοκτήτες είχαν διορία 10 ημερών για να προσκομίσουν στοιχεία νομιμότητας των κατασκευών που διαπιστώθηκαν να κατασκευάζονται χωρίς οικοδομική άδεια.

Να σημειωθεί ότι το Nammos προσέφυγε και δικαστικά για την αναστολή των κινήσεων της διοίκησης, ωστόσο το Τριμελές Εφετείο Αθηνών ανέστειλε για τη Δευτέρα την έκδοση απόφασης.

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *