Ενόψει της τουριστικής περιόδου ο Δήμος Μυκόνου υπενθυμίζει πως ισχύει όπως κάθε χρόνο η κανονιστική απόφαση (ΑΔΑ:ΩΥΓΠΩΚΚ-8ΣΗ) που είχε ληφθεί το 2018 και αφορά στην απαγόρευση υδροδότησης κολυμβητικών δεξαμενών στο νησί της Μυκόνου από το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου και υδροφόρα βυτία, από 1 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2022. Τσουχτερό πρόστιμο για τους παραβάτες.

Η απόφαση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών του από την έλλειψη νερού και από την αλόγιστη χρήση του.

Η ύπαρξη εκατοντάδων τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς και η αναμενόμενη μεγάλη προσέλευση τουριστών θα επιφέρουν αυξημένες ανάγκες σε νερό κατά τους μήνες Μάϊο – Σεπτέμβριο, κάτι που καθιστά επιτακτικό τον περιορισμό της σπατάλης του νερού και της λελογισμένης χρήσης του ξεκινώντας από την απαγόρευση υδροδότησης όλων των κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, των τουριστικών καταλυμάτων και των ιδιωτών από το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και από υδροφόρα βυτία, σημειώνει ο Δήμος Μυκόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στην περίπτωση που κάποιος κάνει χρήση του νερού από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης ή υδροφόρου βυτίου για το κάθε γέμισμα πισίνας στο διάστημα που ισχύει η απαγόρευση, το οποίο να βεβαιώνεται και να εισπράττεται είτε από την υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ είτε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο εις βάρος του υδροφορέα για κάθε παραβίαση της κανονιστικής αποφάσεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *