Σήμερα ξεκινούν οι πληρωμές του Market Pass 2, ωστόσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση δεν θα δουν όλοι οι δικαιούχοι τα χρήματα το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου.

Νεότερες πληροφορίες φέρνουν ανατροπή στην πληρωμή του Market Pass 2, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει από το μεσημέρι και έπειτα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου.

Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν κανονικά από σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο, αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου. Δεν διευκρινίζεται ποιοι θα δουν τα χρήματα σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πληρωμή έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αν κάποιος επιλέξει την πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό τότε θα λάβει το 80% του ποσού που τους αναλογεί.

Market Pass 2: Ποιοι θα πληρωθούν τον Νοέμβριο

Τα χρήματα έως και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα δουν οι δικαιούχοι που είτε υπέβαλαν τις αιτήσεις ένταξης έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023 και εκείνοι που είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι των οποίων οι φορολογικές δηλώσεις είχαν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

Το 77,8% των δικαιούχων ή 2,03 εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν τις ενισχύσεις μέσω πίστωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει και οι υπόλοιποι μέσω χρεωστικής κάρτας.

Για τους δικαιούχους που δεν έχουν αιτηθεί ακόμα ένταξης, η υποβολή των αιτήσεων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. παραμένει ανοιχτή έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έως την 5η Νοεμβρίου 2023.

Ποιοι οι δικαιούχοι του Market Pass 2 – Τα κριτήρια

Δικαιούχοι είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνά:

  • τις 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,
  • τις 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,
  • τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες 24.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Υπολογισμός των ποσών

Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανωτέρω όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι (6) εξαρτώμενα τέκνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *