Στο… φούρνο βρίσκεται ξανά η χώρα καθώς το νέο κύμα ισχυρής ζέστης έχει ξεκινήσει την επέλαση του ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα ύψη.

Το θερμόμετρο, σήμερα Πέμπτη, ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας και αναμένεται να παραμείνει στο «κόκκινο» και τις προσεχείς ημέρες με τις προβλέψεις να προκαλούν ανησυχία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι θερμοκρασίες κατά τόπους ενδεχομένως να αγγίξουν και τους 48 βαθμούς Κελσίου την επόμενη εβδομάδα, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Action 24, Δημήτρη Παπαϊωάννου η χειρότερη μέρα των τριών διαδοχικών κυμάτων καύσωνα θα είναι η επόμενη Πέμπτη 27 Ιουλίου, καθώς, όπως τόνισε, τοπικά πιθανόν να φτάσει και τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Όσο για τον κίνδυνο πυρκαγιών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται την κορύφωση του νέου κύματος καύσωνα, σε περιοχές όπως η Θήβα, η Λιβαδειά στη Στερεά Ελλάδα και το Άργος στην Πελοπόννησο ίσως δουν θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου.

Η ζέστη θα είναι έντονη και τη νύχτα, με το θερμόμετρο να δείχνει κοντά στους 30 βαθμούς.

Τέλος, την Κυριακή θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι είναι ξηροί άνεμοι κι ως εκ τούτου πολύ επικίνδυνοι και για πυρκαγιές.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *