Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με 13 ψήφους «κατά» και 11 «υπέρ», κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου. Το γεγονός της καταψήφισης του προϋπολογισμού συμβαίνει για πρώτη φορά στο Δήμο παρόλα αυτά ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί κανονικά σύμφωνα με το νόμο 4623/2019, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλα επείγοντα ζητήματα»

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του κ. Χατζηανδρέου, του κ. Βρούτση, ο κ. Κορρές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κα Μαργαρίτη.

Η δημοτική παράταξη Δύναμη Δημιουργίας Νάξου & Μ. Κυκλάδων εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπεριφορά του Δημάρχου, κ. Λιανού και την προσβλητική στάση του απέναντι στους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κανένα μέτρο, καμία αυτοσυγκράτηση. Δυστυχώς το πολιτικό επίπεδο του κ. Δημάρχου έχει πιάσει πάτο. Προφανώς δεν του έφτανε η προσβλητική του στάση απέναντι στους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την αιτιολογημένα αρνητική τους στάση απέναντι στον προϋπολογισμό.

Δεν δίστασε να επιτεθεί με σκαιότατο τρόπο και στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας Νίκο Νομικό, όταν αυτός κατά την αιτιολόγηση της αρνητικής του ψήφου στο προϋπολογισμό αναφέρθηκε στην απόφαση του Σ.τ.Ε. που δικαίωσε την προσφυγή του σχετικά με την υπόθεση του αντιδημάρχου Σχοινούσας. Συγκεκριμένα, με ερειστικό ύφος και χωρίς λόγο του είπε «θα είσαι στην Αθήνα τώρα», «άφησες τον ασθενή και βγήκες» και άλλα πολλά αναληθή και άσχετα.

Ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυρομάτης, την στιγμή που εκτυλισσόταν η επίθεση του δημάρχου, που βρισκόταν σε κατάσταση που προφανώς δεν ήλεγχε τι έλεγε, αντί να τον επαναφέρει στην τάξη, είπε ακόμα χειρότερα, όπως ότι ο κ. Νομικός «μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το παράθυρο»! Αυτό είπε για τον σύμβουλο που η κάλπη της Σχοινούσας ανέδειξε μακράν πρώτο σε σταυρούς.

Δεν χρειαζόταν αυτό το περιστατικό για να αποδείξει ο κ. Μαυρομάτης ότι δεν τιμά την ιδιότητα του προέδρου, αλλά αποτελεί παρακμή ακόμα και για αυτόν να λέει σε νόμιμα εκλεγμένο σύμβουλο ότι «μπήκε στο συμβούλιο από το παράθυρο». Είναι κρίμα για τα νησιά μας να εκπροσωπούνται από ανθρώπους με τόσο χαμηλό πολιτικό επίπεδο, που δεν κατανοούν το βάρος και την ευθύνη της θέσης τους. Ο καθένας κρίνεται πρωτίστως από τη συμπεριφορά του, είτε εκλεγεί 95% είτε 5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *