Επιστρέφουν από την Ίο στην πατρίδα τους την Ιρλανδία εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι μετά τον τραγικό θάνατο των δύο συμμαθητών τους.

Πρόκειται για τους 18χρονους Άντριου Ο’Ντόνελ και Μαξ Γουόλ, οι οποίοι βρίσκονταν για διακοπές στην Ίο μετά το πέρας των μαθημάτων μαζί με δεκάδες συμμαθητές τους από το St. Michael’s College του Δουβλίνου όταν συνέβη η τραγωδία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Μιχόλ Μάρτιν, δήλωσε χθες: «Είναι συγκλονιστικό και η πιο τραυματική είδηση που θα μπορούσε να ακούσει οποιοσδήποτε γονέας. Είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα και πολλοί από τους γιους και τις κόρες μας πηγαίνουν στο εξωτερικό μετά τις σχολικές εξετάσεις. Προφανώς πολλοί από τους φίλους τους βρίσκονται ακόμη στην Ιό και είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή γι’ αυτούς τώρα και τους ζητάμε απλώς να προσέχουν ο ένας τον άλλον τις επόμενες ημέρες και το δύσκολο διάστημα που έρχεται».

Πρόσθεσε επίσης πως ο Άντριου και ο Μαξ ήταν «δύο εξαιρετικοί νέοι με τη ζωή μπροστά τους» και πως οι σκέψεις και οι προσευχές του είναι με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Πάνω από 1.000 Ιρλανδοί μαθητές στην Ίο: «Είναι συντετριμμένοι, θέλουν να επιστρέψουν σπίτι»

Ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν οι δύο νέοι, Τιμ Κέλεχερ δήλωσε ότι υπάρχουν 1.000 μαθητές στην Ίο, οι οποίοι γιορτάζουν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς , 90 εκ των οποίων είναι από το ιδιωτικό σχολείο St. Michael’s College.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η είδηση των θανάτων διαδόθηκε γρήγορα μεταξύ των συμμαθητών τους, προσθέτοντας: «Όλοι θέλουν να φύγουν. Είναι σοκαρισμένοι, θέλουν να γυρίσουν σπίτι τους. Το Νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή ενορία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν μεταξύ τους, είναι φίλοι, είναι όλοι τους συντετριμμένοι. Είναι μια σφιχτή κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχει πολύς φόβος και οι γονείς τηλεφωνούν και είναι όλοι σοκαρισμένο. Θέλουν απλώς να γυρίσουν σπίτι τους, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες».

Για νεκροψία – νεκροτομή σήμερα οι σοροί των 18χρονων

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η σορός του Άντριου και εκείνη του Μαξ θα μεταφερθούν στην Αθήνα σήμερα το πρωί για νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους. Στη συνέχεια, θα δοθούν στις οικογένειές τους αργότερα μέσα στην εβδομάδα και θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για τη μεταφορά τους στην Ιρλανδία. Η προξενική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θα συνοδεύσει τις οικογένειες.

«Πρέπει να πήρε λάθος δρόμο»

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος Άντριου είχε εξαφανιστεί ενώ προφανώς προσπαθούσε να βρει μόνος του το δρόμο για το ξενοδοχείο, μετά από μια βραδινή έξοδο με τους φίλους του στη Χώρα της Ίου. Τελευταία φορά τον είδαν γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο συναγερμός σήμανε από τους φίλους του γύρω στις 9 το βράδυ εκείνης της ίδιας ημέρας, όταν δεν επέστρεψε. Και δυστυχώς, μετά από έρευνες της αστυνομίας, το πτώμα του βρέθηκε σε μια ρεματιά γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, κοντά σε βράχια στους πρόποδες ενός γκρεμού. Το σώμα του έφερε σημάδια πτώσης, αλλά δεν έγινε γνωστό εάν είχε πέσει από ύψος.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου δήλωσε: «Πρέπει να πήρε λάθος δρόμο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *