Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (Ι.Μ.Π.Η.Σ) εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας που με μεγάλη πλειοψηφία ενέκριναν την ετήσια χρηματοδότηση του Ινστιτούτου.

Να σας θυμίσουμε ότι το θέμα της μη χρηματοδότησης του ΙΜΠΗΣ είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα με την “κόντρα” που είχε ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ Αντιπολίτευσης και  Δημοτικής Αρχής για την μη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου Θήρας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, της οικονομικής ενίσχυσης και επιχορήγησης του έργου του ΙΜΠΗΣ

Το θέμα αυτό το έφεραν και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Θηραϊκής Πολιτείας και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η πρόταση για χρηματοδότηση του ΙΜΠΗΣ από τον Δήμο Θήρας με 30.000 ευρώ για το 2022 ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με διαρροές τόσο από την παράταξη του Δημάρχου όσο και από την παράταξη του κ. Άγγελου Ρούσσου.

Αναλυτικότερα, η χρηματοδότηση υπερψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων του κ. Ν. Ζώρζου, της κας Μ. Αργυρού και του κ. Μ. Ορφανού καθώς επίσης και από τους Ι. Μάινα και Επ. Σιγάλα από την παράταξη του κ. Α. Ρούσσου, καταψηφίστηκε από τους συμβούλους, της Δημοτικής Αρχής του κ. Αντώνη Σιγάλα, κ. Σ. Κίτσου, Κ. Σιγάλα καθώς επίσης και από τον Αγγ. Ρούσσο, Σ. Δρόσο και Α. Χάλαρη από την παράταξη του Α. Ρούσσου, παρόν ψήφισαν οι Γ. Δαρζέντας,  Στ. Σιγάλας και Γ. Στεφανάκης από την παράταξη του Δημάρχου. Τέλος δεν ψήφισαν οι Γ. Μαντούσης και Ι. Γρατσίας.

Ακολουθεί η αναλυτική η ανακοίνωση του ΙΜΠΗΣ:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας, στη συνεδρίασή του την Τρίτη 22/2/22, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, ετήσια χρηματοδότηση προς το ΙΜΠΗΣ, με το ποσό των 30.000 €.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Επιτροπή του ΙΜΠΗΣ ευχαριστεί από καρδιάς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν την πρόταση ενίσχυσης, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια της παρακολούθησης των ηφαιστείων της Σαντορίνης και την παροχή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης και στοιχείων, που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των κατοίκων, των επισκεπτών και των επενδύσεων στο νησί.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αποδοχή του  αιτήματός μας για συμμετοχή και την πρόσκληση συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να απαντήσουμε τεκμηριωμένα και υπεύθυνα στις πολλές και επίκαιρες ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, ενημερώνοντας παράλληλα και μεγάλο μέρος των κατοίκων της Σαντορίνης που παρακολούθησε τη συνεδρίαση από το Volcano TV.

Με την ευκαιρία αυτή, δηλώνουμε άλλη μια φορά την αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε εθελοντικά και ανιδιοτελώς τους στόχους του ΙΜΠΗΣ και την κοινωνία της Σαντορίνης.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *