Στις επιθέσεις του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του ΠΑΣΟΚ , αναδεικνύοντας ανύπαρκτα και ανυπόστατα ζητήματα, αναφέρεται ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής και υπ. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:
‘’ Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζουν και το επιβεβαιώνουν με κάθε ευκαιρία, ότι ο πραγματικός τους αντίπαλος πλέον είναι το ΠΑΣΟΚ.
Το λάθος που κάνουν όμως είναι ότι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το ΠΑΣΟΚ όπως αντιμετωπίζουν το ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, έχει βαθιές ρίζες μέσα στον ελληνικό λαό, έχει καθαρές σχέσεις.
Η προσπάθεια του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας να πείσει τους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της αύξησης των φόρων, εκφράζει την αγωνία και την ανησυχία τους.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρες θέσεις:
-Πιστεύει ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπονομεύουν την ανάπτυξη. Όπως και η απουσία ουσιαστικών φορολογικών κινήτρων.
-Πιστεύει ότι χρειάζονται νέες παρεμβάσεις και ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελάφρυνση των οικονομικά αδυνάτων.
-Πιστεύει ότι θα πρέπει να επιβληθεί έκτακτη φορολογία, σε αυτούς που αποφεύγει η Νέα Δημοκρατία να φορολογήσει και τους προστατεύει: τους παραγωγούς ενέργειας, τα διυλιστήρια , τις τράπεζες που έχουν υπερκέρδη.
-Πιστεύει ότι δεν μπορεί να εντάσσονται βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 24%. Ιδιαίτερα στα νησιά των Κυκλάδων ο υψηλός ΦΠΑ σε συνάρτηση με το υψηλό μεταφορικό κόστος, τροφοδοτούν την ακρίβεια.
-Πιστεύει ότι δεν μπορεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη στην Ελλάδα να είναι δύο φορές μεγαλύτερος από τον ελάχιστο φόρο που εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γνωρίζει μήπως η Νέα Δημοκρατία ότι η τιμή της βενζίνης στις Κυκλάδες είναι από τις υψηλότερες στις ευρωπαϊκές περιφέρειες;
Αυτές είναι οι θέσεις μας που δεν αλλοιώνονται ούτε διαστρεβλώνονται.
Η εποχή που ο κ. Μητσοτάκης είχε απέναντι του τις προβληματικές θέσεις και την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε.
Τώρα απέναντι του θα έχει το ΠΑΣΟΚ που έχει θέσεις και προτάσεις.
Στις 25 Ιουνίου πρέπει να αναδειχθεί από την κάλπη ένα ακόμα πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *