Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές δημόσιας υγείας στα νησιά των Κυκλάδων, αναφέρεται ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:
‘’ Οι εκλογές τελείωσαν και εμείς στα νησιά μας είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Τα νησιά μας παραμένουν χωρίς γιατρούς, τη στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Έχουμε και λέμε:

1ον) Στο νοσοκομείο Σύρου, που έχει υπερτοπική σημασία και θα έπρεπε να καλύπτει τις ανάγκες όλων των Κυκλάδων, καταγράφονται σημαντιά προβλήματα, όπως:
-Το γεγονός ότι έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
-Υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη χειρουργική κλινική.
-Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχουν δύο μόνο γιατροί που υπερβαίνουν τα όρια της αντοχής τους, αφού δεν μπορούν να βγουν οι βάρδιες και δεν μπορούν να πάρουν άδεια.
-Δεν υπάρχει νευρολόγος.

2ον) Στο Κέντρο Υγείας Νάξου:
-Δεν υπάρχει γυναικολόγος εδώ και αρκετό καιρό.

3ον) Στο Κέντρο Υγείας Τήνου:
-Δεν υπάρχει παθολόγος, μια κρίσιμη ειδικότητα για μια δομή δημόσιας υγείας.

4ον) Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης ( που είναι κατ΄ευφημισμόν νοσοκομείο αφού έχει μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) δεν υπάρχουν κρίσιμες ειδικότητες όπως παθολόγος, μικροβιολόγος, πνευμονολόγος.

5ον) Στα περισσότερα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία των νησιών υπάρχει μόνο ένας γιατρός, που πρέπει να εφημερεύει μέρα και νύχτα, 30 μέρες το μήνα. Ποιος αντέχει να κάνει κάτι τέτοιο;
Καθαρές κουβέντες για όσους καταλαβαίνουν: όσες υποσχέσεις και αν δίνει η Νέα Δημοκρατία θα μείνουν υποσχέσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα. Όσες προκηρύξεις και αν γίνουν, θα αποβαίνουν άκαρπες γιατί κανένας γιατρός και κανένας νοσηλευτής δεν θα έρθει να υπηρετήσει στα νησιά με αυτούς του μισθούς και χωρίς γενναία και σοβαρά φορολογικά, μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση για τα κίνητρα.

Να γιατί, στις 26 Ιουνίου πρέπει να υπάρχει ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ που θα αποτελεί την πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση.
Αυτή που χρειάζεται η χώρα, αυτή που φοβάται ο κ.Μητσοτάκης που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε συνηθίσει με έναν εύκολο αντίπαλο, όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.’’