Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων Α’, λόγω της υποστελέχωσής της, αλλά και την ανάγκη σύστασης της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων Β’ ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά την οποία κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Φόρτωμας έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού την πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, στην οποία αναφέρεται έντονα η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων Α’, η οποία εδρεύει στη Σύρο και έχει χωρική αρμοδιότητα τις Περιφερειακές Ενότητες Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Μήλου, Κέας, Κύθνου, αλλά και η επιτακτική ανάγκη σύστασης Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων Β’, η οποία θα εδρεύει στη Νάξο και θα έχει χωρική αρμοδιότητα για τις Περιφερειακές Ενότητες Νάξου, Πάρου και Θήρας.

Στην αναφορά του, ο βουλευτής Κυκλάδων, τόνισε την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου της.