Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την Υπουργική Τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και αποτελεί πλέον μέρος του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, το συνολικό ποσό της οποίας θα υπερβεί τα 45 εκατ. €, θα είναι ακατάσχετο και, για να είναι δίκαιη η κατανομή του, θα υπολογιστεί με βάση το τζίρο της κάθε επιχείρησης για το έτος 2021. Η ρύθμιση αυτή έρχεται να εξομαλύνει την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι στέκεται έμπρακτα δίπλα στον πρωτογενή τομέα. Με την τροπολογία αυτή ενισχύουμε τον κτηνοτροφικό τομέα, που έχει πληγεί σοβαρά από τις αυξήσεις των τιμών λόγω της ενεργειακής κρίσης και δίνουμε την ευκαιρία στους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν την προσπάθειά τους και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Μία ρύθμιση που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους στα νησιά των Κυκλάδων, εκεί δηλαδή όπου οι ανατιμήσεις είναι μεγαλύτερες και τα προβλήματα εντονότερα, λόγω της νησιωτικότητας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *