Εθιμοτυπική επίσκεψη και συνάντηση εργασίας με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, πραγματοποίησε, την Κυριακή 20 Μαρτίου, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κ. Αλέξης Αθανασίου, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μάριο Βουτσίνο, Ρόζα Ξανθάκη, Γιώργο Δούναβη, Δημήτρη Κοσμά, Νίκο Σκευοφύλαξ, Δομένικο Σαγκινέτο και Νικήτα Γρυπάρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη, διάρκειας πλέον των δύο ωρών, η οποία έγινε σε ένα ζεστό, φιλόξενο και εποικοδομητικό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού μας, καθώς και των  έργων που θα συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτήν.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τα έργα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως του σταδίου της Βάρης, των γηπέδων Πάγου και Καμινίων, του Πολυχώρου Αθλητισμού & Πολιτισμού – Συνεδριακού Κέντρου στο Μάννα, τις εξελίξεις γύρω από την πραγματοποίηση δειγματοληψίας των επιφανειακών ιζημάτων πυθμένα από το ΕΛΚΕΘΕ για την διερεύνηση ύπαρξης βαρέων μετάλλων στο λιμένα Ερμούπολης και για πολλά άλλα, εξίσου σπουδαία έργα της Περιφέρειας, τονίζοντας ο ίδιος πόσο σημαντική είναι η συνέργεια σε όλα τα παραπάνω του Δήμου και των φορέων του νησιού μας.

Μόνο με ενότητα, κοινή συνεργασία και με την αφύπνιση της συριανής κοινωνίας, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και προοπτικές, που θα υλοποιηθούν στοχευμένα, με μόνο σκοπό την ανάπτυξη, την ευημερία και την επιτυχία, ώστε το νησί μας, η Σύρος, να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει.