Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων με ανακοίνωση του βάλλεται εναντίον του κ. Γιάννη Παναγόπουλου, Προέδρου της ΓΣΕΕ, και τον χαρακτηρίζει μεταξύ αλλων ως τυραννόσαυρο των συνδικάτων και των εργαζομένωνέχει που έχει βαλθεί να ανακόψει την αναγέννηση και την πορεία προς το μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας…

Ακολουθεί το πλήρες το κείμενο της ανακοίνωσης:τυραννόσαυρος των συνδικάτων και των εργαζομένων

“Τις τελευταίες ημέρες γίναμε και πάλι θεατές στο ίδιο έργο που είδαμε κατά την διάσωση του Ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου το 2017!

Οι ίδιοι άνθρωποι, που για παρά πολλά χρόνια χέρι χέρι με τον πρώην ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων, κ. Ταβουλάρη, είχαν καταδικάσει στην κυριολεξία τους εργαζόμενους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, βγήκαν και πάλι από τις…τρύπες τους για να ακυρώσουν την υπογραφείσα συμφωνία που το 99,7% των εργαζομένων στην Ελευσίνα ενέκρινε!

Ο κ. Παναγόπουλος που τίμησε τις Κυκλάδες δια της παντελούς απουσίας του, όσα χρόνια δεν λάμβαναν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι, αυτός ο δήθεν υπερασπιστής των συνδικάτων που ενώ γιόρτασε τα 100 χρόνια τους σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με εξέχουσες προσωπικότητες καλλιτεχνών αλλά ξέχασε να παρευρεθεί στις ταπεινές εκδηλώσεις του Ε.Κ.Κυκλάδων, αυτού του εργατικού κέντρου και του τόπου απ’ όπου ξεκίνησε η οργάνωσή τους και οι εργατικοί αγώνες, αυτός ο δεινόσαυρος του κινήματος που στα 70 του χρόνια έκλεισε το περιφερειακό ΙΝΕ γιατί δεν υπηρετούσε πια τους προσωπικούς του στόχους, απολύοντας τις εργαζόμενες, πριν λίγες ημέρες με δελτίο τύπου του “προοδευτικού πλουραλιστικού” προεδρείου της ΓΣΕΕ (7 μέλη ΠΑΣΚΕ +1 μέλος ΣΥΡΙΖΑ), θυμήθηκε και τους ξεχασμένους κατά τα χρόνια της ιδιοκτησίας Ταβουλάρη, εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας!

Επειδή είμαστε πολλά χρόνια πια εργαζόμενοι, όχι όσα ο τραπεζοϋπάλληλος, αλλά αρκετά, μας θύμισε εκείνα τα χρόνια που ενώ το νησί μας έσφυζε από ζωή, λόγω των πολλών βιομηχανικών μονάδων που ήταν σε λειτουργία, οι ομοϊδεάτες του συνδικαλιστές κατάφεραν να τις κλείσουν όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, ώστε να γίνει πράξη το όνειρο τους, να γίνουμε δηλαδή τα γκαρσόνια των Ευρωπαίων πολιτών και να καταστεί ως βαριά βιομηχανία της Ελλάδος ο συμπαθής κατά τα αλλά κλάδος επισιτισμού-τουρισμού.

Είναι τόσο το μένος και η μικροψυχία του για τη Ναυπηγική Βιομηχανία και τόση η αγάπη του για τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα…ψητοπωλεία, που αυτός και οι συνεργάτες του, που πιθανόν να ήταν και συνεργάτες-συνοδοιπόροι των εργολάβων, δεν μας έχουν αφήσει σε ησυχία γιατί προστατεύουμε και την βαριά βιομηχανία και το μεροκάματο μας και τις οικογένειες μας και την ανάπτυξη του τόπου μας!

Ο δεινόσαυρος και τα δεινοσαυράκια του, που αντί να τον στείλουν σπίτι του με σύνταξη λόγω γήρατος, τολμούν να παρεμβαίνουν στις ζωές μας και στις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων όχι γιατί δεν καταβλήθηκαν τα δώρα όπως υποστηρίζουν, αλλά γιατί δεν έχουν πια να κερδίσουν τίποτε από αυτούς…

Όσοι λίγοι τους ακολουθούν είναι οι πρώτοι που τρέχουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, που συσσωρευθήκαν από τον εργοδότη τους κ. Ταβουλάρη που στήριζαν και τους στήριζε! Ετσι δημιουργήθηκε μία σχέση συμφέροντος και αγάπης… Φυσικά αυτό ήταν για τους ιδίους.

Όλοι οι άλλοι πλην ελαχίστων στον ίδιο πάτο βρεθήκανε. Όλοι χρωστούσαμε παντού!!! Στο ρεύμα, στο νερό, στον δήμο, στον μανάβη, στον μπακάλη, παντού… Όπως λέει ο λαός μας «δεν είχαμε μαντήλι να κλάψουμε» με την άκρως πετυχημένη διαχείριση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ που τότε δεν τολμούσε να βγάλει όχι δελτίο τύπου, αλλά ούτε να συντονίσει μια τριμερή στο ΣΕΠΕ!

Αυτός λοιπόν ο τυραννόσαυρος των συνδικάτων και των εργαζομένων, έχει βαλθεί να ανακόψει την αναγέννηση και την πορεία προς το μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δικούς του προσωπικούς στόχους και σκοπούς και να τιμωρήσει όσους και όσες δεν ψηφίζουν πια την ΠΑΣΚΕ και τους έχουν γυρίσει την πλάτη! Ε, μα ξύπνησαν οι σκλάβοι Γιαννάκη, δεν το καταλαβαίνεις;

Τα ωραία χρόνια για εσάς που ήταν πέτρινα για τους εργαζόμενους έχουν περάσει στην ιστορία και θα παραμείνουν στο χρονοντούλαπό της, γιατί οι σελίδες που γράψατε στα ναυπηγεία ήταν ΜΑΥΡΕΣ! Μαυρίσατε τις ζωές μας και σκουριάσατε τον πλούτο μας…

Αφήσατε μόνο στάχτες και συντρίμμια και εμείς που σας γυρίσαμε την πλάτη, εμείς που σηκώσαμε ανάστημα και βγήκαμε από τον βόρβορο που μας είχατε ρίξει και διεκδικούμε να πάρουμε πίσω τις ζωές και την αξιοπρέπεια μας, θα κερδίσουμε το στοίχημα, θα κάνουμε τα πάντα να αναγεννηθούμε από τις στάχτες που αφήσατε και δεν θα σας επιτρέψουμε να μας…εξαφανίσετε!

Κύριε Παναγόπουλε, κύριε Γιάννη, δεν έχουμε πι ανάγκη το μαντήλι σου γιατί έχουμε δικό μας! Η Ναυπηγική Βιομηχανία μπορεί καλύτερα χωρίς εσάς, μπορεί πολύ καλύτερα με τους πραγματικούς εργαζόμενους, με τους πραγματικούς υπερασπιστές του κόπου και του μόχθου τους!

Μείνετε στα ωραία κλιματιζόμενα γραφεία σας που πληρώνονται από τον ιδρώτα μας και μην μπλέκεστε στον αγώνα μας να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας…”.

Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ        ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΛΑΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *