Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υλοποιεί την Τετάρτη 18 Μαΐου (ώρα 10:00), εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για σχολικές ομάδες Δημοτικού, με αφετηρία το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Με σκοπό τη γνωριμία με τον τόπο και τους τεχνίτες του, οι μαθητές θα περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και, μέσω διαδραστικής εφαρμογής, θα ενημερωθούν για τη ζωή και τα έργα Τηνίων καλλιτεχνών. Έχοντας συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες θα ξεκινήσουν ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού στο χωριό του Πύργου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια, εργαστήρια και οικίες γνωστών καλλιτεχνών, φημισμένα έργα μαρμαροτεχνίας και άλλα σημεία που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάνΑπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με τα προβλεπόμενα μέτρα.

** Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *