Σε ένα αυθεντικό νησιώτικο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου η «Γιορτή του Ψαρά» στα Κατάπολα Αμοργού. Στο αλιευτικό καταφύγιο στο Ξυλοκερατίδι, ο Σύλλογος Αλιέων Αμοργού με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού και την συμπαράσταση της Λέσχης Γαστρονομίας Αμοργού, του ΑΝΠΟ Αμοργού και δεκάδων εθελοντών, δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα παραδοσιακού νησιώτικου γλεντιού.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τη «Γιορτή του Ψαρά». Μέχρι τις πρωινές ώρες οι επισκέπτες χόρεψαν υπό τους ήχους του βιολιού και του λαούτου και δοκίμασαν  κακαβιά, και άλλες συνταγές με ψάρι. Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη γιορτή που συνδυάζει την αγάπη για την θάλασσα, την γαστρονομία και την παράδοση.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Το περιβάλλον και η θάλασσα γιορτάζουν στην Αμοργό. HΓιορτή του Ψαρά , ξαναγεννιέται και κάθε χρόνο θα γίνεται αιτία να γιορτάζουμε το καλοκαίρι και τη θάλασσα που είναι η ζωή μας. Και γιορτάζεται στο «σπίτι των ψαράδων», το αλιευτικό καταφύγιο, που είναι ένα κόσμημα για το νησί μας. Η Γιορτή του Ψαρά συνδυάστηκε και με μία εξαιρετική ενημερωτική ημερίδα για το Αμοργόραμα, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι ως Δημοτική Αρχή γιατί αγκαλιάσαμε την ιδέα των αλιέων της Αμοργού από τη γέννηση της. Μία ιδέα και ένα όραμα που πέτυχε μεγάλης υποστήριξης από την τοπική κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα, κρατικούς και μη φορείς. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή των αλιέων μας  η Αμοργός γίνεται πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Πολλά συγχαρητήρια στον Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού και όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην εορταστική βραδιά της 10ης Ιουνίου.»

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *