Τα μεταπτυχιακά προγράμματα «MBA Tourism Management» του Πανεπιστημίου Πειραιώς & «Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη Διημερίδα «Δύο Πανεπιστήμια υιοθετούν την Κίμωλο» – Διημερίδα Βιώσιμου Τουρισμού & Επιστημονικής Υποστήριξης στις 6 & 7 Μαΐου στην Κίμωλο, αλλά και από οπουδήποτε μιας και θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά στη σελίδα της εκδήλωσης.

Πρόκειται για την παρουσίαση των εμπειριών, των εντυπώσεων και των ερευνητικών προτάσεων 50 φοιτητών που «είδαν» το νησί από τη σκοπιά του Τουρισμού, των Κοινωνικών Επιστημών, της Επιχειρηματικότητας και της Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργική κινητοποίηση και τις δράσεις του Συλλόγου Επαγγελματιών Δωματίων της Κιμώλου.

Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι ένας γόνιμος διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ φοιτητών, επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού, καθώς και όσων ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μια ήδη γόνιμη συνεργασία νησιού και ακαδημαϊκής κοινότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα είδη τουρισμού που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν:

∘ Οικογενειακός Τουρισμός

∘ Simplicity Searchers

∘ Χορευτικός Τουρισμός

∘ Ethical Travellers

∘ Αγροτουρισμός

∘ Reward Hunters

∘ Γαστρονομικός Τουρισμός

∘ Mindful Explorers

∘ Θαλάσσιος Τουρισμός

∘ Cultural Purists

Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 6/5 στις 5μμ, μπορούν να  παρακολουθήσουν όλοι όσοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται για τον τουρισμό στη χώρα μιας και θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα είδη τουρισμού που μελετήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα γίνει workshop όπου θα επιχειρηθεί η σύνδεση των ειδών αγοράς με το συγκεκριμένο νησί.

Σας προσκαλούμε να ζήσουμε μαζί τη δημιουργία μιας μοναδικής στην Ελλάδα επιστημονικής τουριστικής μελέτης περίπτωσης (case study) την ώρα που συμβαίνει!

Εδώ η εκδήλωση στο Facebook όπου και θα μεταδοθεί ζωντανά στις 6/5, 5μμ: https://fb.me/e/3p9560uYW

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Δωματίων της Κιμώλου.

Το OpenTourism είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *