Με πληρότητα στα καταλύματα που αγγίζει το 100% για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κρατήσεις που έχουν γίνει ήδη και για το 2024, τουρίστες που επιλέγουν ακόμα και από τον Μάρτιο να επισκεφθούν τα ακριτικά ελληνικά νησιά και ραγδαία αύξηση των τουριστικών καταλυμάτων, χάρη στην εντυπωσιακή ζήτηση, οι κάτοικοι της Χάλκης, της Σύμης, της Ηρακλειάς και της Κιμώλου, μιλούν για μια τουριστική περίοδο δίχως προηγούμενο, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη χρονιά του 2019, που θεωρείται σταθμός για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Κίμωλος- Η τουριστική περίοδος από ενάμιση μήνα αυξήθηκε στους έξι μήνες

Από τον Φεβρουάριο ακόμα και από τον Ιανουάριο είναι κλεισμένα για φέτος τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Βεντούρης. «Πολύ δύσκολο να βρει κάποιος να μείνει στην Κίμωλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πριν από μερικά χρόνια δεν είχε μεγάλη διάρκεια η τουριστική περίοδος στο νησί μας, με δυσκολία έφτανε τον ενάμιση μήνα, πλέον κάνουν διακοπές στην Κίμωλο από τον Μάιο αλλά και τον Σεπτέμβρη, Οκτώβρη που είναι ιδανικά για το νησί μας», διευκρινίζει.

«Ο βασικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικές διακοπές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και όχι ποσοτικές. Διαθέτουμε ένα παραδοσιακό, παρθένο περιβάλλον, μοναδικής ομορφιάς που επιδιώκουμε να το διατηρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογραμμίζει.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, η φετινή χρονιά είναι εξαιρετική για την Κίμωλο και αναμένεται μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Με μόνιμους κατοίκους που δεν ξεπερνούν τους 600, το νησί ήδη έχει δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες. Τα καταλύματα φέτος έχουν αυξηθεί κατά 15% και η Κίμωλος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1500 άτομα. Το 70% των επισκεπτών είναι Έλληνες και το υπόλοιπο ποσοστό είναι Ιταλοί, Γάλλοι και Άγγλοι.

 

 

 

 

newmoney.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *