Ο Παύλος Μαρινάκης αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «Δεν είναι ούτε θεσμικά σωστό να κάνουμε το οποιοδήποτε σχόλιο για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ έχει δώσει πολλές φορές διαπιστευτήρια για τις δικές της εσωκομματικές διαδικασίες».

Ο κ. Μαρινάκης διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ σύμφωνα με το οποίο στον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία που διεξάγεται στην Άγκυρα συζητείται και το θέμα των Navtex.

«Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Είναι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης όπως έχουν περιγραφεί σε κατάλογο που υπάρχει από το 2010 και δεν υφίσταται τίποτα από όσα αναφέρονται σε αυτό το δημοσίευμα», είπε.

Με τσιτάτα και παλιακή λογική δεν λύνονται τα προβλήματα

Για το αν αντιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου σε σούπερ μάρκετ το Σαββατοκύριακο ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Νομίζω ότι χρειάζεται λίγο περισσότερη σοβαρότητα όταν αντιμετωπίζουμε θέματα όπως η εισαγόμενη ακρίβεια», είπε. Και πρόσθεσε: «Γενικά χρειάζεται σοβαρότητα. Με τσιτάτα, με συνθήματα και με λαϊκίστικη παλιακή λογική δεν λύνονται τα προβλήματα. Αποδεικνύεται από την συνέπεια λόγων και έργων. Δεν έχει να κερδίσει τίποτα κανείς πολιτικός και ειδικά τόσο νέος να πολιτεύεται με τόσο παλιακό τρόπο».

Για το αν θα γίνουν κάποιες αλλαγές ή προσαρμογές στο φορολογικό νομοσχέδιο ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Παύλος Μαρινάκης είπε:  «Η κυβέρνηση δε νομοθετεί με βάση το τι ψήφισαν επαγγελματικές κατηγορίες». «Για εμάς έχει μεγάλη αξία η δημόσια διαβούλευση. Δεν θα παρεκκλίνουμε από την κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Δεν υπάρχει διάθεση εκδικητικότητας και συμψηφισμού. Σεβόμαστε και τιμούμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και γνωρίζουμε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Είναι μια συνολική παρέμβαση. Υπάρχει μια πραγματικότητα ότι το 71% δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό αλλά αυτό επίσης δεν σημαίνει ότι όλοι φοροδιαφεύγουν. Η φοροδιαφυγή είναι βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά και μέσω του νομοσχεδίου θα αυξηθούν τα έσοδα. Μακριά από εμάς το οποιοδήποτε τσουβάλιασμα».

Διέψευσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά και στην  αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *