Επτά μοναδικούς ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς,  προτείνει το ενημερωτικό δίκτυο CNBC travel, με τους εκατομμύρια αναγνώστες, για να ζήσουν εμπειρίες σαν ντόπιοι σε λιγότεροδημοφιλή νησιά. Μεταξύ αυτών των προορισμών και δύο κυκλαδονήσια.

Η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των δέκα κορυφαίων προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη. Όμως τώρα ήρθε η ώρα να στρέψει τους τουρίστες της σε λιγότερο διαδεδομένα μέρη. «Θέλουμε να προχωρήσουμε πέραν του μοντέλου ήλιος – θάλασσα και για τον λόγο αυτό προωθούμε πιο μακρινές τοποθεσίες» εξηγεί η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Άνδρος: Για… ατελείωτα μονοπάτια πεζοπορίας

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και μόλις δύο ώρες από την ηπειρωτική Ελλάδα, η ορεινή Άνδρος είναι γνωστή για το τοπίο αντιθέσεων της με δάση, καταρράκτες, παραλίες και τοπική βλάστηση.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το νησί μέσω του μεγάλου δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας, ή να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο windsurfing ή στις καταδύσεις, πριν δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα.

Οι λάτρεις των τεχνών και του πολιτισμού μπορούν να επισκεφθούν τα μοναστήρια, τις γκαλερί και τα μουσεία του νησιού.

Ίος: Το καταφύγιο για τους λάτρεις της ιστορίας

Η Ίος, βρίσκεται ανάμεσα σε Σαντορίνη και Νάξο και κάποτε θεωρούνταν αποκλειστικά προορισμός για… ατελείωτα πάρτι! Όμως, τα τελευταία χρόνια η Ίος προσπαθεί να επαναλανσάρει την εικόνα της προβάλλοντας τα ιστορικά και φυσικά χαρακτηριστικά της.

Στο νησί βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους αρχαιολογικούς οικισμούς της Ελλάδας, το μνημείο του Σκάρκου. Επίσης υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση με τον Όμηρο, ο οποίος λέγεται ότι αγαπούσε ιδιαίτερα το νησί και, ενδεχομένως, να πέρασε εκεί τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Οι επισκέπτες της Ίου μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις άφθονες παραλίες της, καθώς και να κάνουν πεζοπορία και καταδύσεις, προτού γευτούν μερικά από τα τοπικά τυριά για τα οποία φημίζεται το νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *