Νέους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους ανακοίνωσε η Δημοτική Παράταξη “Θηραϊκή Πολιτεία”

Σοφία K. Μαρίνη

Ελεύθερος Επαγγελματίας

H Σοφία ζει για πάνω από δύο δεκαετίες στην κοσμοπολίτικη Οία, την οποία έχει κάνει πατρίδα της, διατηρώντας εκεί το δικό της εμπορικό κατάστημα.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της Οίας μέσα στα χρόνια και αντιμετωπίζοντας ως επαγγελματίας και ως κάτοικος τη σημερινή της κατάσταση, εκφράζει έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς. Όντως σε άμεση επαφή με τους επισκέπτες, διαπιστώνει τη δυσαρέσκεια τους σε πολλά θέματα, όπως η καθαριότητα, ο συνωστισμός, το κυκλοφοριακό, η κατάσταση στους δρόμους.

Ένα ακόμη θέμα που την απασχολεί είναι η ύπαρξη των αδέσποτων ζώων, που κινούνται απροστάτευτα και χωρίς μέριμνα από τους αρμόδιους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους και την ασφάλεια του κόσμου.

Για αυτά, τα σημαντικά θέματα της καθημερινής ζωής, αποφάσισε για πρώτη φορά να ασχοληθεί με τα κοινά και να αγωνιστεί με όλες τις γνώσεις και τις δυνάμεις της.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τη Σοφία Μαρίνη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας των  Σαντορινιών, που με αφοσίωση, συνέπεια και έργο θα στηρίξουν το όραμα της Παράταξης, για ένα βιώσιμο, στιβαρό μέλλον για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία μας.

 

 

 

 

 

 

 

Σπύρος Λ. Δρόσος

Εργολάβος Οικοδομών

Ο Σπύρος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο Εμπορείο, από όπου κατάγεται και ζει με την οικογένεια του.

Ενεργό και ιδιαίτερα δραστήριο μέλος της κοινωνίας, από το 2019 είναι εκλεγμένος  τοπικός σύμβουλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εμπορείου Θήρας με τη Θηραϊκή Πολιτεία. Γνώστης των προβλημάτων του χωριού του, ενδιαφέρεται να δρα για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα. Έχει υπάρξει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Εμπορείου Θήρας θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντική την διατήρηση και τη διάδοση των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου, ενώ είναι Επίτροπος στην Ενορία του Εμπορείου.

Είναι πατέρας δύο παιδιών και με την οικογένεια του λειτουργεί έναν όμορφο παιδότοπο στην Περίσσα.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει το Σπύρο Δρόσο, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας των  Σαντορινιών, που με αφοσίωση, συνέπεια και έργο θα στηρίξουν το όραμα της Παράταξης, για ένα βιώσιμο, στιβαρό μέλλον για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λειβαδάρος N. Ανδρέας (Μπούμπης)

Εργολάβος οικοδομών

Ο Ανδρέας είναι ένας ιδιαίτερα δραστήριος πολίτης του τόπου μας, με συμμετοχή και δράση στα κοινά για πολλά χρόνια.

Υπηρέτησε το χωριό του, το Εμπορείο, από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Εμπορείου Θήρας, εκλεγμένος με την Παράταξη της Θηραϊκής Πολιτείας, για περισσότερα από έξι χρόνια.

Δύναμη του, η οικογένεια του, η σύζυγος του Θεώνη και οι γιοί του Νικόλαος και Αναστάσιος, αλλά και η αγάπη και η ενθάρρυνση των συντοπιτών του, στους οποίους θα αφιερωθεί και πάλι. Γνωρίζει καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες, τις αγωνίες και τον κόπο των Σαντορινιών, τα θέματα υποδομών, λειτουργικών θεμάτων, της καθημερινότητας, μα και το όραμα για τον τόπο τους, που συμμερίζεται και γι’ αυτό θα παλέψει.

Με ειλικρίνεια, θάρρος, δύναμη και όρεξη, θα δουλέψει μεθοδικά και ακούραστα όπως πάντα, για το σήμερα και για το μέλλον.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τον Ανδρέα Λειβαδάρο, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας των Σαντορινιών, που με αφοσίωση, συνέπεια και έργο θα στηρίξουν το όραμα της Παράταξης, για ένα βιώσιμο, στιβαρό μέλλον για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία μας.

 

 

 

 

 

 

 

Καρρά Γεωργία του Μάρκου

Επαγγελματίας στον τουρισμό.

Η Γεωργία, είναι ένας ακούραστος, δραστήριος, συνεπής και ευαίσθητος άνθρωπος. Παντρεμένη με τον Νίκο Γιαννακόπουλο και μητέρα δύο παιδιών. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, κατοικεί και δραστηριοποιείται στην Οία, όμως για  δεύτερο σπίτι της  έχει το αγαπημένο της Ακρωτήρι,  χωριό του  άντρα  της. Από πολύ μικρή ηλικία  ασχολείται ενεργά με τον τουρισμό εργαζόμενη ως ιδιωτική υπάλληλος αλλά και στην επιχείρηση των γονιών της.

Υπηρέτησε τους πολίτες της Σαντορίνης και της Θηρασίας για πολλά χρόνια, αφού εργάστηκε ως υπάλληλος στην κοινότητα Οίας και μετέπειτα ως δημοτική υπάλληλος στο Δήμο Θήρας. Εργατική, αποτελεσματική, ακέραιη και δίκαιη, συμμετείχε σε πολλούς τομείς της λειτουργίας του Δήμου, προσφέροντας τις υπηρεσίες της με επαγγελματισμό, ανιδιοτέλεια μα πάνω από όλα ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Εργάστηκε στην οικονομική υπηρεσία, στο  γραφείο προμηθειών,  στο γραφείο  αιρετών  οργάνων  ως γραμματέας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ σε άριστη συνεργασία με όλα τα τμήματα του Δήμου, αφιέρωσε γνώσεις, ιδέες και πράξεις όταν  της  ανατέθηκε η δημιουργία και η  λειτουργία της κεντρικής αποθήκης του Δήμου Θήρας.

Γνωρίζοντας αρκετά τη δημόσια διοίκηση, τις λειτουργίες, τις διαδικασίες και τις δυνατότητες του μηχανισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , αποφάσισε να αφιερωθεί σε αυτήν για το κοινό καλό, βοηθώντας με κάθε τρόπο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών μας.

 Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τη Γεωργία Καρρά, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας των Σαντορινιών, που με αφοσίωση, συνέπεια και έργο θα στηρίξουν το όραμα της Παράταξης, για ένα βιώσιμο, στιβαρό μέλλον για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία μας.

 

 

 

 

 

Πρέκας Κων. Αντώνης

Επαγγελματίας Αλιείας

Ο Αντώνης είναι ένας νέος άνθρωπος της Σαντορίνης, που ασκεί ένα από τα σημαντικά, παραδοσιακά επαγγέλματα του τόπου μας.

Ως επαγγελματίας ψαράς, ενεργό μέλος του Σωματείου Αλιέων «Ο Ψαρράς», γνωρίζει άριστα τη θάλασσα μας, μα κυρίως τη σημασία της διατήρησης του πλούτου της και του επαγγέλματος που αγαπά και υπηρετεί από μικρό παιδί.

Με καταγωγή από το αρχοντικό Εμπορείο, ζει εκεί με την δική του οικογένεια και ενδιαφέρεται και αγωνιά για την ποιότητα της καθημερινής ζωής των συγχωριανών του και για αυτή θα εργαστεί με καθήκον και υπευθυνότητα.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τον Αντώνη Πρέκα, ένα άξιο  μέλος της κοινωνίας των Σαντορινιών, που με αφοσίωση, συνέπεια και έργο θα στηρίξουν το όραμα της Παράταξης, για ένα βιώσιμο, στιβαρό μέλλον για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθανασία (Σία ) Αργυρού

Ιδιωτική Υπάλληλος

Καλωσορίζουμε τη Σία Αργυρού στη Θηραϊκή Πολιτεία, που έρχεται να διευρύνει τις δυνάμεις της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Η Σία, αγαπά ιδιαίτερα τον τόπο της. Κατάγεται από το Μεγαλοχώρι και ζει στο Εμπορείο με τον σύζυγο της Ποθητό Συρίγο και το παιδί τους.   Ως άνθρωπος της διπλανής πόρτας, βιώνει την καθημερινότητα του νησιού, όλες τις εποχές, όμως ανησυχεί ιδιαίτερα για τα θέματα που προκύπτουν όταν «σβήνουν τα φώτα» του τουρισμού. Η ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων, τα τόσα σοβαρά ζητήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν με το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, κ.α.

Η ίδια έχοντας μεγαλώσει την κόρη της στη Σαντορίνη, έζησε και ζει τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν στα σχολεία, στους ζωτικούς χώρους που κυκλοφορούν τα παιδιά και πόσα άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την οικογένεια της Σαντορίνης. Για όλα αυτά σήμερα αποφασίζει να μπει στα κοινά και να βοηθήσει.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τη Σία Αργυρού ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και οικιστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.

 

 

 

 

 

 

 

Ξαγοράρης Κωνσταντίνος

Υδροπωλητής

Καλωσορίζουμε το Κώστα Ξαγοράρη στη Θηραϊκή Πολιτεία, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Κώστας, είναι γνωστός και πολύ αγαπητός στην  κοινωνία της Σαντορίνης, καθώς με το χαρακτήρα και τη δουλειά του μπαίνει καθημερινά στα σπίτια των συντοπιτών του. Υδροπωλητής για πολλά χρόνια, σέβεται και νοιάζεται για αυτό το αγαθό που μεταφέρει, γνωρίζοντας το πόσο πολύτιμο και σημαντικό είναι για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αλλά και πόσο κρίσιμη και επιτακτική είναι η σωστή διαχείριση του.

Ανησυχεί για την απότομη και σε πολλές περιπτώσεις ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του τόπου μας, η οποία καταστρέφει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που ο ίδιος αγαπά και νιώθει καθήκον του να προστατέψει.

Γέννημα, θρέμμα της Μεσσαριάς, ζει στο χωριό του με την σύζυγο και τις δύο κόρες τους.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τον Κώστα Ξαγοράρη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και οικιστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.

 

 

 

 

 

 

Κατσίπη Μαρία του Αβερκίου
Οικιακά
Καλωσορίζουμε τη Μαρία Κατσίπη στη Θηραϊκή Πολιτεία, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.
Η Μαρία ζει με την οικογένεια της στην Περίσσα, είναι παντρεμένη με τον Βάλβη Ζάννε και έχει αφιερώσει τη ζωή της στους τρείς αυτούς σκοπούς: Το σπίτι της, η μόρφωση της κόρης της και τα κοινά του χωριού της είναι τα θέματα που την απασχολούν και για τα οποία αγωνίζεται καθημερινά.
Πάντοτε ενεργός γονέας, υπήρξε πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων Εμπορείου – Περίσσας, ταμίας για 4 χρόνια στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου και ταμίας έως και σήμερα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Εμπορείου Θήρας. Μέσα από αυτή την πολυετή ενασχόληση της με τα σχολεία και την εκπαίδευση γνωρίζει καλά τα θέματα που υπάρχουν, τα προβλήματα και τις λύσεις τους.
Υπηρέτησε την τοπική παράδοση μέσα από τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου Θήρας. Από το 2019 είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εμπορείου Θήρας με τη Θηραϊκή Πολιτεία.
Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τη Μαρία Κατσίπη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και οικιστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.