Δυο ξεχωριστές συναντήσεις πολύ σοβαρού ενδιαφέροντος, και περιεχομένου, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά, τη Δευτέρα, 25/09/2023 μεταξύ των εκπροσώπων του Σωματείου Λεμβούχων Σύρου, όπως επίσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί “Άγιος Χριστόφορος”, υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αναγέννησί μας» και του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξανδρου Αθανασίου.

Στη συνάντηση με τους Λεμβούχους, παρουσιάστηκαν αναλυτικά αλλά και τεκμηριώθηκαν με συνοδευτικά αποδεικτικά φωτογραφικά στοιχεία, τα προβλήματα και οι ειδικές συνθήκες που καλούνται καθημερινά και επί 24ώρου σχεδόν βάσεως να αντιμετωπίσουν οι Kαβοδέτες, ανταποκρινόμενοι με αυταπάρνηση στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πολυεπίπεδου έργου που καλούνται να φέρουν εις πέρας στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού.

Ένα έργο που αποτελείται από πολλές, σύνθετες και απαιτητικές εργασίες μεγάλης ευθύνης, τις οποίες ενδεχομένως η συριανή κοινωνία- και δικαιολογημένα- να μη γνωρίζει επακριβώς το πόσο σημαντικές είναι, όχι μόνο για την προστασία και τη φροντίδα του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και ευρύτερα για πολλές και σημαντικές λειτουργίες της χερσαίας ζώνης λιμένα (χερσαίοι και θαλάσσιοι χώροι λιμένα Ερμούπολης).

Στο ίδιο κλίμα και πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, οι οποίοι επεσήμαναν τη σοβαρή ανάγκη επικαιροποίησης της συγκοινωνιακής μελέτης για την Ερμούπολη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, ιδιαιτέρως κατά τους θερινούς μήνες, αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας οδικών κόμβων προκειμένου να μπορούν να κάνουν νόμιμες και ασφαλείς αναστροφές με τα οχήματά τους, σε απαραίτητες μονοδρομήσεις σε περιοχές που «ασφυκτιούν», όπως επίσης και τους λόγους που δεν εκπροσωπήθηκε ποτέ ο κλάδος των οδηγών ταξί στην Επιτροπή Συγκοινωνιών του Δήμου.

Με διάθεση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, εκφράστηκε η επιθυμία και από τις δυο πλευρές ο ειλικρινής και διαρκής διάλογος με πρόθεση επίλυσης των χρόνιων ζητημάτων, να αποτελέσει την απαρχή για την αποτελεσματική διευθέτησή τους, στην περίπτωση που ο συριανός λαός τιμήσει με την επιλογή και την εμπιστοσύνη του στη θέση του δημάρχου του νησιού, τον κ. Αλέξανδρο Αθανασίου.

*Ευχαριστούμε θερμά το Café Dusk και το Ξενοδοχείο “Ερμής” για την ευγενική φιλοξενία των συναντήσεων.

 

Αναγέννησί μας

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *