Σε αλλαγή του επικεφαλής της, μετά από 7,5 χρόνια πορείας, προχώρησε πρόσφατα η δημοτική παράταξη «Η Σύρος που Αξίζουμε». Απερχόμενος είναι, ο πρώην Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, ενώ νέος επικεφαλής αναλαμβάνει ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και νυν δημοτικός σύμβουλος, κ. Αλέξανδρος Αθανασίου.
Ο κ. Μαραγκός ανακοίνωσε την αποχώρησή του τόσο στα μέλη της παράταξης όσο και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, με σχετική συνέντευξή τύπου που παραχώρησε χθες απευθυνόμενος προς τους δημότες.
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με την ενεργή συμμετοχή των αιρετών της παράταξης, εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, σε πανηγυρική συνεδρίαση και ψηφοφορία.
Οι αρχικές ζυμώσεις για τη δημιουργία της παράταξης «Η Σύρος που Αξίζουμε» ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012 από πέντε τότε ιδρυτικά μέλη, συμπεριλαμβανομένων των κ.κ. Μαραγκού και Αθανασίου. Η επίσημη εμφάνιση της παράταξη έγινε το 2014 κερδίζοντας εμφατικά τις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής και μετέπειτα δήμαρχο τον κ. Γιώργο Μαραγκό. Ακολούθησε η πενταετής δημοτική διοίκηση (2014-2019) κατά την οποία ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης πορεύθηκε σε αναπτυξιακή τροχιά με οράματα για μια νέα προοπτική του νησιού, με μεγάλα έργα, σπουδαίες δράσεις σε πολιτισμό, αθλητισμό και τουρισμό αλλά και εξωστρεφή πολιτική, στοιχεία τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στη χάραξη μιας πορείας ανάκαμψης αντάξιας της ιστορίας της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.
Μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019 και από το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, «Η Σύρος που Αξίζουμε» υπηρετεί με συνέπεια και σοβαρότητα το ρόλο της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο καταθέτοντας θέσεις και προτάσεις που χαρακτηρίζονται από μια γόνιμη και χρήσιμη αντιπολιτευτική παρουσία.
Στην ωριμότερη στιγμή της ιστορίας της, η παράταξη αλλάζει επικεφαλής με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, σφυρηλατεί την ενότητά της, δημιουργεί πολιτικές συνθήκες εξόδου από το αδιέξοδο και τη στασιμότητα της χειρότερης διοίκησης στην ιστορία του ενιαίου Δήμου που είναι μακράν η τωρινή επί δημαρχίας Λειβαδάρα, διευρύνεται κι απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης σε όλες τις ενεργές δυνάμεις και συλλογικότητες του τόπου, στους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς και σε κάθε συριανό δημότη που οραματίζεται ένα νησί με πραγματικές προσδοκίες και μελλοντική δυναμική.
Εκ μέρους του συνόλου της παράταξής μας, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Μαραγκό για όσα προσέφερε στο νησί όλο αυτό το διάστημα και για τη βαθιά προσήλωσή του στην 5ετή άκρως αποτελεσματική άσκηση διοίκησης στο Δήμο.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξανδρο Αθανασίου, σε αυτή την καινούργια προσπάθεια από την οποία δεν περισσεύει κανείς και όλοι μαζί θα πορευτούμε για να χτίσουμε ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης, σεβασμού, ενότητας και υπευθυνότητας προς στην κοινωνία, δημιουργώντας μια νέα ελπίδα για τον τόπο μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *