Σε συνέχεια της επιτυχημένης ολοκλήρωσης τριών ήδη κύκλων αξιολόγησης για τη δημιουργία μητρώου προϊόντων από παραγωγούς των Κυκλάδων που προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine ως “Aegean Cuisine Recommended Products”, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Δ’ κύκλου αξιολόγησης και καλεί τους επιχειρηματίες των 24 νησιών του Νομού που παράγουν και τυποποιούν τοπικά προϊόντα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες να συμπληρώσουν και να μας αποστείλουν τη σχετική αίτηση.

Αποτέλεσμα των τριών προηγούμενων κύκλων αξιολόγησης είναι αυτή τη στιγμή το Μητρώο Προϊόντων που φέρουν το σήμα των «Aegean Cuisine Recommended» να αποτελείται από 387 προϊόντα 81 παραγωγών που καλύπτουν 26 κατηγορίες ενισχύοντας τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γαστρονομία των νησιών μας.

Σε μια εποχή που η ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, και δη των κυκλαδικών, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, η ανάγκη να αναδειχθούν και να προωθηθούν μέσω συνεργειών είναι περισσότερο χρήσιμη από ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε πολύ τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν προσεκτικά τις Προϋποθέσεις Ένταξης. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων και την αποστολή δείγματος προϊόντων έχει οριστεί η Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023.

Για πληροφορίες και τα σχετικά έντυπα παρακαλούμε επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/Aegean_Cuisine(link is external) ή επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Στεφανία Παπακώστα, στο τηλέφωνο 22810-82346 (εσωτ. 140) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση spapakosta@cycladescc.gr(link sends e-mail)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *