Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, ανακοινώνει στους ευσεβείς Χριστιανούς της Σύρου ότι η 86η Επέτειος από της θαυμαστής ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (25 Μαΐου 1936 – 25 Μαΐου 2022) και η επ’ εύκαιρία αυτής και της επετείου εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διακομιδή, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας ‘Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, της ιεράς, ιστορικής και θαυματουργού Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΣΣΗΣ από το προσφυγικό της ενδιαίτημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, προς προσκύνηση, ευλογία, αγιασμό και επιστηριγμό του πιστού της Σύρου λαού, θα εορτασθεί κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 Μαΐου 2022

6:30 μ.μ.: Υποδοχή στον αύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βουρλιωτίσσης από τους Αρχιερείς, τον ιερό Κλήρο, τους τα πρώτα φέροντες, Αγήματα Στρατιωτικών Σχηματισμών και της Α.Ε.Ν. Σύρου, Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών και του Συλλόγου Ποντίων Σύρου, το Λύκειο Ελληνίδων, τη Δημοτική Φιλαρμονική και τον πιστό Λαό, και ανάπεμψη Δοξολογικής Δεήσεως.

7:00 μ.μ.: Μέγας εόρτιος Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας ‘Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, μετά το πέρας του οποίου οι ιερές Εικόνες της Παναγίας Βουρλιωτίσσης και του Αγίου Δημητρίου θα μεταφερθουν, δίχα πομπής, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 Μαΐου 2022

07:30 π.μ.: Έναρξη του Όρθρου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου

08:15 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία

08:45π.μ.: Έναρξη της Τρισαρχιερατικής θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτίθενται σε προσκύνηση οι Ιερές Εικόνες της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης» και του Αγίου Δημητρίου.

Παρακαλείται σύμπας ο Λαός της Σύρου να συμμετάσχει στις ανωτέρω εκδηλώσεις, εκζητώντας τη μεσιτεία της «Μητέρας όλων τών Προσφύγων», Παναγίας «Βουρλιωτίσσης» και την προστασία του Αγίου Δημητρίου.

Ερμούπολη, 20 Μαΐου 2022

Την Κυριακή, 28 Μαΐου δεν θα λειτουργήσουν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Μεταμορφώσεως και οι Ιεροί Ναοί Αναστάσεως του Κυρίου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *