Τρία νησιά των Κυκλάδων, βραβεύτηκαν για τις καινοτόμες υπηρεσίες τους, σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, στο πλαίσιο των βραβείων Best City Awards 2022.

Τα Best City Awards, τα οποία αποτελούν θεσμό ανάδειξης δράσεων και πρακτικών που έχουν σαν στόχο την βέλτιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και παράλληλα διασφαλίζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, διοργανώνονται από την εταιρεία BOUSSIAS υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής.

Η τελετή απονομής των βραβείων Best City Awards 2022, έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στην Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», με την συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων του Δημοσίου, επιχειρήσεων και δημοσιογράφων.

Δήμος Μυκόνου: “Χάλκινο” στον τομέα της ψηφιακής εξυπηρέτησης

Ο Δήμος Μυκόνου βραβεύτηκε στο πλαίσιο των «Best City Awards 2022» για την πλατφόρμα υπολογισμού και ηλεκτρονικής πληρωμής δημοτικού τέλους 0,5%, λαμβάνοντας την διάκριση «Bronze», στον τομέα ΤΠΕ & Διακυβέρνηση και στην κατηγορία «Αξιοποίηση ΤΠΕ – Ασφάλεια».

Το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, μαζί με την Αντιδήμαρχο Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Ανακύκλωσης και Δημοτικών Εσόδων, κ. Ντίνα Σαμψούνη.

Σε σχετική του δήλωση, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, τόνισε:

«Ο Δήμος Μυκόνου εφαρμόζει με συνέπεια ένα σχέδιο ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών με στόχο την παροχή ποιοτικών, άμεσων και ασφαλών υπηρεσιών στους δημότες του. Η βράβευση αυτή δικαιώνει την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, επιβεβαιώνει την ανθρωποκεντρική μας φιλοσοφία και αποδεικνύει ότι η Μύκονος μπορεί να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα.»

Δήμος Τήνου: “Χάλκινο” στους ψηφιακούς οδηγούς της Ελλάδας

Ο Δήμος Τήνου κατέκτησε το Bronze Award, στον τομέα «Πολιτισμός & Τουρισμός» και την κατηγορία «Εικονικές περιηγήσεις πολιτιστικών χώρων & ψηφιακοί οδηγοί» για την εφαρμογή του ψηφιακού ξεναγού με τίτλο «Τήνος. Η Μούσα του Αιγαίου».

Ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Σιώτος, που δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω κακοκαιρίας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την τιμητική βράβευση που αποδεικνύει ότι, ο Δήμος μας πρωτοστατεί και εφαρμόζει καινοτόμες ιδέες marketing που ικανοποιούν τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη και ακολουθούν τα διεθνή trends στον τομέα του τουρισμού. Με το βραβείο αυτό επιβεβαιώνεται η στρατηγική μας να δώσουμε αφορμές στους επισκέπτες του νησιού μας να ανακαλύψουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία, την τέχνη και τη μαγευτική φύση, σε μία διαδρομή μέσα από χωριά, περιστεριώνες και ξερολιθιές που έχουν μείνει αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Η Τήνος μας πρωτοπορεί, χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία για να κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη. Δίνουμε έτσι το παράδειγμα και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς να αναπτύξουν αντίστοιχες εφαρμογές που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν».

To βραβείο παρέλαβε ο κ. Πέτρος Μαρκουίζος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος του Δήμου Τήνου συνοδευόμενος από την κα. Μαρία Τζάννου / THE STORY TAILORS, σύμβουλο επικοινωνίας και marketing του Δήμου.

Η εφαρμογή που ανέπτυξε ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με την εταιρεία CLIO MUSE TOURS και την THE STORY TAILORS, είναι μία δίγλωσση ακουστική ξενάγηση που στόχο έχει να προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα της ασφαλούς περιήγησης και ξενάγησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί. Ξεκινώντας από τη Χώρα, ο ψηφιακός ξεναγός οδηγεί τους ταξιδιώτες, μέσω μίας κυκλικής διαδρομής, στην πρωτεύουσα και σε εννιά ακόμα παραδοσιακά χωριά. Οι περιστεριώνες του Ταραμπάδου, ο αρχαιολογικός χώρος στα Κιόνια, το σεληνιακό τοπίο στο Βωλάξ είναι μερικοί από τους προορισμούς που καλούνται οι ταξιδιώτες να εξερευνήσουν.

Η ακουστική ξενάγηση «Tinos. The Aegean Muse» είναι διαθέσιμη δωρεάν στα ελληνικά και στα αγγλικά μέσα από το googleplay και το appstore.

Δήμος Ιητών: “Χρυσό” στον τομέα διαχείρισης υδατικών πόρων

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, η συμμετοχή του Δήμου Ιητών στα Best City Awards, τα βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις, συνοδεύθηκε από μία μεγάλη διάκριση, καθώς ο Δήμος Ιητών απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Smart Municipality of the Year 2022, στην κατηγορία «Διαχείριση Υδατικών Πόρων – On Line Σύστημα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων – Online Σύστημα Παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης».

Το Χρυσό Βραβείο της προαναφερόμενης κατηγορίας παρέλαβε ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Δ. Γκίκας, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Ο Δήμος Ιητών, έχοντας σαν στόχο την βελτίωση του επιπέδου λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες της Ίου, αλλά και την αντιμετώπιση υπαρχουσών και αναδυόμενων αναγκών, σχεδίασε και αποφάσισε την υλοποίηση μιας σειράς έργων, παρεμβάσεων και δράσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Online Σύστημα Παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης. Η βράβευση αυτή είναι αποτέλεσμα μεθοδικής εργασίας σε αντίξοες συνθήκες, ιδιαίτερα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Και αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για την υλοποίηση ακόμη περισσότερων σχεδίων και δράσεών μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της κριτικής επιτροπής για την αξιολόγηση της συμμετοχής και την βράβευση με το Χρυσό Βραβείο του Δήμου Ιητών»