Με τη δέουσα λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό, γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στα νησιά των Κυκλάδων.

Η προσέλευση των πολιτών στα παραθαλάσσια σημεία των νησιών, για τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού και τον Αγιασμό των Υδάτων, έγινε με την αυστηρή τήρηση των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων.

Στο λιμάνι της Σύρου ο Αγιασμός των Υδάτων τελέστηκε, λόγω έργων, μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Όσοι κολυμβητές συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό, είχαν κάνει πρώτα rapid τεστ ή μοριακό.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, ακολούθησε λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταλήγοντας στο λιμένα όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάννα Καλογήρου.

Αγιασμός των Υδάτων σε τρία διαφορετικά σημεία στη Σαντορίνη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων, κ. Αμφιλόχιος, τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων και την πρώτη ρίψη στο παλαιό λιμάνι των Φηρών, στη συνέχεια μετέβη στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας όπου πραγματοποίησε τη δεύτερη ρίψη ενώ τις μεταμεσημβρινές ώρες μετέβη στον Έξω Γιαλό Κοντοχωρίου όπου και πραγματοποίησε τη τρίτη.  

Στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου, το νησί των ανέμων, μετά τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, φετινός νικητής αναδείχθηκε ένας δημοτικός σύμβουλος, ενώ στην Άνω Μέρα η τελετή του Καθαγιασμού πραγματοποιήθηκε στον όρμο Καλαφάτη, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, κ. Αλέξιο Παπαδόπουλο.

Στην Πάρο ο Αγιασμός των Υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Παροικίας, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

Στη Νάξο αρκετός ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε στον καθαγιασμό των υδάτων στο μικρό λιμάνι της χώρας. Δέκα ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον τίμιο σταυρό.Τον Καθαγιασμό των Υδάτων τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας.

Στη Τήνο τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεώργιο Φανερό.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *