ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις, οργή και θλίψη για τον πνιγμό του 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά

Στη σύλληψη του καπετάνιου και του πληρώματος προχώρησαν οι Αρχές για την τραγωδία στον Πειραιά, όπου ένας 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει και σπρώχτηκε στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο καπετάνιος και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος είναι αντιμέτωπα με βαρύ κατηγορητήριο. Βαριές οι  ευθύνες και για τα μέλη του Λιμενικού Σώματος που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί κατά την επιβίβαση και τον απόπλου του πλοίου.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θα αλλάξει το πλήρωμα και το πλοίο θα ξεκινήσει και πάλι για Κρήτη, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο, όταν ο άτυχος άνδρας, στην προσπάθειά του να εισέλθει σε αυτό, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, ο 36χρονος φαίνεται να τρέχει για να προλάβει το καράβι, το οποίο είχε λύσει καβους ενώ ο καταπέλτης ήταν ακόμα ανοιχτός και ακουμπούσε στο έδαφος. Στη συνέχεια μέλη του πληρώματος σπρώχνουν και τον απωθούν τον άτυχο άνδρα απο τον καταπέλτη του πλοίου με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να βρει τραγικό θάνατο.

Το Blue Horizon ανέβασε καταπέλτη και απέπλευσε κανονικά παρά την πτώση του 36χρονου άνδρα στο λιμάνι και τελικά το θάνατό του. Στη συνέχεια, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επέστρεψε στον Πειραιά προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από ναυτικούς και επιβάτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις για το συμβάν από αυτόπτες μάρτυρες και το πλήρωμα στο πλαίσιο της προανάκρισης.

O 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πριν από λίγο διέταξε την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

 

 

 

SyrosTV1

Recent Posts

Πέντε φορές πάνω οι αυξήσεις σε τρόφιμα στην Ελλάδα έναντι της Ευρώπης

Συνεχίζει να πυρπολεί τα εισοδήματα των νοικοκυριών η ακρίβεια με τα πλέον επίσημα στοιχεία της Eurostat να…

4 months ago

Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

Για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στο κινητό τους το σύνολο της πληροφορίας για το…

4 months ago

Έναρξη λειτουργίας εξέτασης Οστικής πυκνότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με την εγκατάσταση του καινούργιου μηχανήματος μέτρησης Οστική Πυκνότητας, που έγινε κατά την διάρκεια των…

4 months ago

Νεκρό βρέφος 6 μηνών – Συνελήφθη η μητέρα του

Ένα βρέφος, έξι μηνών, μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου και κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.…

4 months ago

Παρέμβαση Δημάρχου Τήνου για το νέο σχέδιο πολεοδομικής μεταρρύθμισης

Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς απέστειλε αρμοδίως την από 5 Ιανουαρίου 2024 επιστολή του, ενόψει…

4 months ago

Με 100.000 λιγότερες διεθνείς αφίξεις έκλεισε το 2023 για τις Κυκλάδες

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση όλων των επίσημων στατιστικών στοιχείων του 2023, ο…

4 months ago